Yandex Metrica
SON DAKİKA
Moskova kruvazörü nasıl batırıldı? ABD basınından Putin'i çıldırtacak iddia

Moskova kruvazörü nasıl batırıldı? ABD basınından Putin'i çıldırtacak iddia

Son dakika haberleri... ABD medyası, ABD tarafından paylaşılan istihbaratın Ukrayna'nın Rus kruvazörü Moskova'yı batırmasına yardımcı olduğunu yazdı.

Dünya

23.01.2024, 19:13

Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken ABD medyası bomba bir habere imza attı. Rusya'nın Karadeniz'deki sancak gemisi Moskova kruvazörünün Ukrayna tarafından nasıl vurulduğu halen merak konusuyken ABD'den geminin batırılmasına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Türkiye'nin doğalgaz hamlelerine ABD destekli Romanya'dan itiraz: 'Bizim gazımızı çekiyor' Haberi Görüntüle

ABD İSTİHBARATI YARDIMCI OLDU

NBC haber kanalının ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde ABD istihbaratının paylaştığı istihbarat bilgisinin Ukrayna ordusunun Rus kruvazör gemisi Moskova'yı batırmasına yardımcı olduğu ileri sürüldü. Saldırının Ukrayna kuvvetlerinin Amerikalılara Odesa'nın güneyinde Karadeniz'de seyreden bir gemi hakkında soru sormasının ardından gerçekleştiği iddia edilen haberde ABD istihbaratının o gemiyi Moskova olarak tanımladığı ve konumunun doğrulanmasına yardımcı olduğu, ardından Ukraynalıların gemiyi hedef aldığı öne sürüldü.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze'de yürüyen sivilleri bombalayan İsrail'e çağrı: Sorumluları... Haberi Görüntüle

SALDIRILAR UKRAYNA İLE PAYLAŞILDI

Öte yandan, ABD'nin Ukrayna'nın Moskova'yı hedef alacağını önceden bilmediği ve saldırı kararına karışmadığı da iddia edildi. ABD'nin ayrıca Rus gemilerinden gelen saldırıları da tespit edip Ukrayna ile paylaştığı belirtildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan istihbaratının Ukrayna ile gerçek zamanlı bilgi paylaştığını doğrulasa da Moskova gemisine ilişkin yorum yapmaktan kaçınıyor.

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK RUS SAVAŞ GEMİSİYDİ

510 kişilik mürettebat taşıyan güdümlü bir füze kruvazörü olan Moskova, Rusya'nın Karadeniz Filosunun sancak gemisiydi ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana savaşta batırılan en büyük Rus savaş gemisiydi.

ABD, geminin iki Neptün gemisavar füzesi ile vurulduktan sonra 14 Nisan'da battığını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading