Yandex Metrica

Moskova'dan Cezayir'in BRICS üyeliğine müsaade

Moskova'dan Cezayir'in BRICS üyeliğine müsaade

Rusya'nın Cezayir yeni Büyükelçisi Valerian Shuaev, Putin'in Cezayir'in BRICS üyeliğine sıcak baktığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:12

Rusya'nın Cezayir'deki yeni Büyükelçisi Valerian Shuvaev, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecit Tebbun'un yıl sonundan önce Rusya'yı ziyaret edeceğini açıkladı.

Kızıl düve propagandası! Faşist bakan skandala çocuklarını da alet etti: Kızıl düveyi yüceltiyoruz çünkü... Kızıl düve propagandası! Faşist bakan skandala çocuklarını da alet etti:... Haberi Görüntüle

RUSYA ÜYELİĞE SICAK BAKIYOR

Shuvaev, önümüzdeki aylarda Cezayir-Moskova ilişkilerinde gelişmeler yaşanacağını işaret ederken gelişmelere ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.  Shuvaev Moskova'nın, Cezayir'in BRICS grubuna katılma arzusuna itiraz etmediğini ve Tebbun'un Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e Cezayir'in üyeliği konusunda bir mektup gönderdiğini de sözlerine ekledi.

Rusya Norveçli siyasetçinin peşinde: Ukrayna'da paralı askerlik yapıyor iddiası Rusya Norveçli siyasetçinin peşinde: Ukrayna'da paralı askerlik yapıyor iddiası Haberi Görüntüle

TEMMUZ SONUNDA BRICS'E KATILACAK

Tebbun, BRICS grubunun 'ekonomik ve siyasi bir güç' olduğunu belirtti ve BRICS grubuna katılmak istediklerini ve bunu mümkün olduğunu söyledi. Tebbun Ağustos ayı başında Cezayir'in, BRICS'e katılmak için "hemen hemen tüm koşullara sahip" olduğunu dile getirmişti. 

BRICS,  Brezilya, Rusya,Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın yer aldığı Batı sistemi dışındaki dünyanın en büyük ekonomilerini kasdetmek için kullanılır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading