Yandex Metrica
SON DAKİKA
Moskova'da aşı yaptırmayanlara şok eden uygulama

Moskova'da aşı yaptırmayanlara şok eden uygulama

Moskova'da son 24 saatte Kovid-19 vaka sayısı 9 bin 56 artarak 1 milyon 269 bin 145'e yükselirken, aşı olmayanlar için şehirde radikal bir karar alındı.

Dünya

23.01.2024, 17:34

Moskova radikal bir karar alarak, aşı uygulamasında farklı bir strateji geliştirdi. Moskova Belediyesi Sağlık Departmanı, şehirdeki hastanelerde yapılacak rutin tedavilere, aşı olmamış vatandaşların kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Moskova Belediyesi Sağlık Departmanı’ndan yapılan yazılı açıklamada, başkentteki vatandaşların sağlığının korunmasına yönelik yeni önlemler alındığı belirtildi.

HASTANEDE HER HASTANIN İZOLE EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Hastanede tedavi gören vatandaşların çoğunun, bağışıklık seviyesinin düşük olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu, vatandaşlar için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ilave tehditler oluşturmaktadır. Hastanede her hastanın izole edilmesi de mümkün değildir.” denildi.

Söz konusu nedenlerden ötürü virüsün hastanelerde yayılma riskinin yüksek olduğu belirtilen açıklamada, “Bu bağlamda, hastaların güvenliği için rutin tedavilere yönelik geçici kurallar getirmek zorunda kaldık. Hastaların hastaneye yatmadan önce Kovid-19 aşısı olup olmadığını kontrol edeceğiz. Söz konusu yeni kurallar, onkolojik ve hematolojik hastalıkları bulunan vatandaşlar için geçerli olmayacaktır.” ifadelerine yer verildi.

HİNT VARYANTINDA ARTIŞ

Öte yandan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaptığı açıklamada, Moskova'daki Kovid-19 vakalarının yüzde 89,3'ünde Hint varyantına rastlandığını açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading