Yandex Metrica

Mısır, Ever Given için 540 milyon dolar tazminat alacak

Mısır, Ever Given için 540 milyon dolar tazminat alacak

Geçtiğimiz Mart ayında Süveyş Kanalı'nda sıkışan Ever Given gemisi, hareket ettirilirken mülkiyet sahibi Ever Green şirkenin Mısır'a 540 milyon dolar ödeyeceği aktarıldı.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Geçtiğimiz Mart ayında Süveyş Kanalı’nda sıkışan The Ever Given Kargo Gemisi’nin tamirinde sona gelindi. İtalya ve Hollanda’dan gelen 75 ton yük çekme kapasitesine sahip Römorklar, gemiyi hareket ettirdi.

Panama Bandrollü Ever Green deniz taşımacılığı şirketine ait Ever Given Kargo Gemisi, geçtiğimiz Mart ayında ters dönerek karaya oturmuş ve 6 gün boyunca kanaldaki trafiği engellemişti.

Geminin karaya çekilmesinin ardından tazminat talep eden Süveyş Kanalı idaresi, gemiye el koymuştu.

Süveyş Kanalı İdaresi, 3 ay süren müzakerelerin ardından geçtiğimiz hafta uzlaşıya varıldığını ve geminin serbest bırakılacağını ilan etmişti.

Ever Green Şirketi ise geminin, 7 Temmuz’da bir kutlama töreni yapılarak harekete geçeceğini bildirmişti. 

Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte telsiz konuşmaları Çin-Tayvan donanmaları burun buruna geldi: Penghu Adası tehlikeli yakınlaşma: İşte... Haberi Görüntüle

MISIR 540 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ALACAK

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

El-Arabiyya televizyonunun bugün yayımladığı habere göre, Ever Green şirketi, Mısır’a 540 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Mısır da şirket hakkında herhangi bir şikayette bulunmamayı ve bundan sonraki seferlerde gemiye engel çıkarmamayı taahhüt etti.

Mısır’ın şirketten kanal trafiğinin tıkanmasının ve geminin çekilmesinin sebep olduğu maddi zararlar için 900 milyon dolar talep etmişti. 

Taraflar, 3 aydır süren müzakerelerin sonunda 540 milyon dolar seviyesini konuşurken, bazı ülkelerin tazminat miktarını 500 milyon dolara indirmesi için Kahire’ye baskı kurduğunu iddia etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading