Yandex Metrica

Mısır'da Türkiye açıklaması: İlişkilerimiz gelişiyor

Mısır'da Türkiye açıklaması: İlişkilerimiz gelişiyor

Mısır'la ilişkiler 8 yılın ardından normalleşme aşamasında. İki ülke arasındaki istikşafi istişareler sürerken Mısır'dan 'İlişkiler düzeliyor' açıklaması geldi.

Dünya

23.01.2024, 21:59

Mısır'da Türkiye ile görüşmelerin sürdüğü ikili ilişkiler hakkında açıklama geldi. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin gelişme gösterdiğini söyledi; "Devam etmesini umduğumuz gelişmeler var." dedi

Şukri, Türkiye ve Mısır arasındaki istikşafi istişarelerin ikinci turunda ikili ilişkiler ve bölgesel meselelerin ele alındığını ve değerlendirme yapıldığını kaydetti.

Şukri, daha önce yaptığı açıklamada da ülkesinin Türkiye ile "normal ilişkiler kurmak için bir formül arayışında" olduğunu ifade etmişti. 

misir semih sukri

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

8 YILIN ARDINDAN YÜZ YÜZE GÖRÜŞME MARATONU

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler 2013'ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde devam ediyor. Bu süreçte iki ülke dışişleri bakanları arasında çeşitli vesilelerle kısa görüşmeler gerçekleştirilmişti. 

2020 yılında Türkiye-Mısır ilişkilerinin yumuşayabileceğine ilişkin ilk sinyaller kamuoyuna yansımıştı. İstihbarat düzeyinde başlayan temasların sonuç vermesiyle görüşmeler diplomatik alana taşınmıştı. 5-6 Mayıs 2021’de Türk Dışişleri Bakanlığından bir heyet Mısırlı meslektaşları ile Kahire’de görüşmüştü. İki ülke arasındaki istikşafi istişarelerin ikinci turu, 7-8 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading