Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mısır'da 12 İhvan liderine verilen idam cezası onaylandı

Mısır'da 12 İhvan liderine verilen idam cezası onaylandı

Mısır'da Temyiz Mahkemesi, haklarında daha önce idam cezası verilen 12 İhvan-ı Müslimin Cemaati liderinin idam ve Cemaat liderinin mübbet cezasını onayladı.

Dünya

17.02.2024, 16:43

Mısır Temyiz Mahkemesi, daha önce Ceza Mahkemesi tarafından temyize gönderilen 12 İhvan-ı Müslimin Cemaati üyesi hakkındaki idam kararını onayladı.

Kamuoyunda “Rabia Meydanı Davası” olarak bilinen davada idam cezaları onaylanan 12 kişi arasında, Muhammed Bilteci, Abdurrahman el-Ber, Safvet Hicazi, Usame Yasin, Ahmed Mahmud Arif, İhab Vecdi Muhammed, Muhammed Abdurrahman el-Farmavi, Mustafa Abdurrahman Huseyin el-Farmavi, Ahmed Faruk Kamil Muhammed, Heysem Seyyid el-Arabi Mahmud, Muhammed Mahmud Ali Zenati ve Abdulazim İbrahim Muhammed Atiyye yer alıyor.

Dava kapsamında yargılanan diğer 31 kişi hakkındaki ağırlştırılmış müebbet hapis cezasını hafifleten mahkeme, hapishanede vefat eden İsam el-Aryan’ın ise cezasını düşürdü. 

Mahkeme ayrıca, İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedii, Muhammed Mursi döneminin Bakanlarından Basim Avde ve Rabia Meydanı katliamından önce tutuklanan Mısır el-Vasat Partisi milletvekili İsam Sultan hakkında daha önce verilen müebbet hapis cezasını da onayladı.

Esma’nın babası

Temyiz mahkemesinin idam cezalarını onayladığı isimler arasında yer alan Muhammed el-Bilteci, Rabia Meydanı’nın dağıtılması esnasında Mısır Ordusu’nun kurşunlarıyla yaşamını yitiren Esma el-Bilteci’nin babası.

Türkiye kamuoyu, Esma el-Bilteci’nin öldürülmesini yakından takip etmiş ve birçok Türk vatandaşı el-Bilteci’ye atfen kızına Esma ismini vermişti.

Mısırlı sosyal medya kullanıcıları ise kararın açıklanmasının ardından mahkemeyi eleştiren yorumlar paylaşıyor. 

Aktivistler, “kızını öldürdüler şimdi de onu idam ediyorlar” şeklinde tweetler atarak Bilteci’yi gündeme getirmeye çalışıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading