Yandex Metrica

Mina'da şeytan taşlayan hacılar, veda tavafına yöneliyor

Mina'da şeytan taşlayan hacılar, veda tavafına yöneliyor

Mescid-i Haram'da (Kabe) bir hac mevsimi daha sona ererken, Mina'da şeytan taşlayan hacılar, güneşin batışıyla birlikte veda tavafını eda etmeye hazırlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Bu yıl, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı sayıda hacı adayının yerine getirdiği hac ibadetinde sona gelindi.

Arefe gecesini Arafat dağında geçiren hacılar, daha sonra bayramın ikinci günü olan teşrik gününde Mina’da büyük, orta ve küçük şeytanları taşlayarak, veda tavafını yapmak üzere Kabe’ye yöneldi.

Bugün, güneşin batışıyla birlikte hac mevsimi sona ererken veda tavafını yapan hacılar da Mescid-i Haram’ı terk etmeye başlayacak.

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

SUUDİ ARABİSTAN: KOVİD-19 VAKASI GÖRÜLMEDİ

Suudi Arabistan Krallığı, bu yıl, Kovid-19 salgını nedeniyle sadece kendi topraklarında yaşayan ve en az bir doz aşı yaptırmış olan hacı adaylarını Kabe’ye kabul etti.

Yoğun Kovid-19 tedbirleri gölgesinde yapılan hac ibadetini resmi rakamlara göre bu yıl sadece 60 bin hacı yerine getirebildi.

Konuya dair Şarku’l Avsat gazetesine açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Tevfik el-Rabia, hac mevsiminin başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Pandemi tedbirlerinin sıkı sıkıya uygulandığını belirten el-Rabia, hac mevsimi boyunca herhangi bir Kovid-19 vakası tespit edilmediğini kaydetti.

El-Rabia, pandemi tedbirlerinin tam olarak uygulanmasında ve Kovid-19 vakası görülmemesinde aşı etkisinin büyük rol oynadığını belirterek, hacılara da duyarlılık göstermeleri nedeniyle teşekkür etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading