Yandex Metrica

Miçotakis'ten Türkiye itirafı: Asıl sorunumuz 'Mavi Vatan'

Miçotakis'ten Türkiye itirafı: Asıl sorunumuz 'Mavi Vatan'

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile diyalog kapısının açık olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her konuda görüşebileceğini belirten Miçotakis, 'İkili ilişkilerde asıl sorun Ankara’nın Mavi Vatan doktrini.' dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:38

Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis, ANT1 televizyon kanalına konuşurken Türkiye ile diyalog kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

ASIL SORUN 'MAVİ VATAN'

Miçotakis, Yunanistan’ın Ege’de karasularını genişletmesi halinde hükümete savaş yetkisi veren ve 1995’te TBMM’de kabul edilen ''casus belli''den çok,  Türkiye’nin üzerinde egemenlik hakkı kullanabileceği deniz yetki alanlarını tanımlayan Mavi Vatan politikasından endişe ettiklerini itiraf etti.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME OLASILIĞIM VAR'

Türkiye ile diyalog kapısının açık olduğunu söyleyen Miçotakis, "Diyalog kapısı açık ve benim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel görüşme olasılığım her zaman var. Örneğin Turizm gibi konuşabileceğimiz pek çok konu var." dedi.

Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Haberi Görüntüle

'SONSUZA KADAR KOMŞU OLACAĞIZ'

Türkiye ve Yunanistan'ın komşu olduklarını vurgulayan Miçotakis, "Sonsuza kadar komşu olacağız, coğrafya bizi birlikte yaşamaya mahkum ediyor. İş birliği ya da gerilim yolunu seçmek Türkiye'nin elinde. Biz iki ihtimale de hazırız." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading