Miçotakis'ten küstah Kıbrıs paylaşımı!
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'inci yıl dönümü için mesaj yayımlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türklere 'işgalci' dedi.

20 Temmuz 1974'te Türkiye'nin Kıbrıs topraklarında 'Ayşe Tatile Çıksın' parolasıyla gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nın izleri aradan geçen 47 yılın ardından ilk günkü tazeliğini koruyor.
Adadaki Türklerin, Rum zulmünden kurtarılmasını amaçlayan ve başarılı olan bu harekata karşı Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin hazımsızlığı ise devam ediyor.
47 YILLIK HAZIMSIZLIK
Her yıl klasikleştiği üzere Yunanistan'dan, harekatın 47. yıl dönümü nedeniyle tepki çeken bir paylaşım geldi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarının kana bulandığı bir görsel paylaşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Rumların zulmünü görmezden geldi.
Türkiye'nin barış harekatını "İşgal" şeklinde tanımlayarak haddini aşan Miçotakis, açıklamasında "Zaman geçer ama kimse unutmaz. Türkiye'nin Kıbrıs'ı işgalinden 47 yıl sonra, medeni dünya tarafından dökülen kan reddedildi. Ve adanın birleştiği ve işgalci bir ordunun olmadığı adil bir çözüm mesajı güçlü, dirençli ve tamamen aktif olmaya devam ediyor." dedi.
Ο χρόνος κυλά όμως κανείς δεν ξεχνά. 47 χρόνια απ’ την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα τετελεσμένα του αίματος απορρίπτονται από τον πολιτισμένο κόσμο. Και το μήνυμα μιας δίκαιης λύσης, με το νησί ενωμένο και χωρίς στρατό κατοχής, παραμένει ισχυρό, ανθεκτικό και απόλυτα ενεργό. pic.twitter.com/plM5Zx8k4A
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 20, 2021