Yandex Metrica
SON DAKİKA
Miçotakis rahat durmuyor! Türkiye'yi bu kez İngilizlere şikayet etti

Miçotakis rahat durmuyor! Türkiye'yi bu kez İngilizlere şikayet etti

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, İngiliz basınına verdiği demeçte Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Görkemli Osmanlı vizyonunun peşinde. Erdoğan bölgesel bir oyuncu olmak istiyor ve herkesin Türkiye'nin büyüklüğünü kabul edeceğini umuyor ama bu Yunanistan'ın egemenliğine karşı olursa böyle bir şey olmayacak" ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 19:53

Türkiye-Yunanistan gerilimi devam ederken Miçotakis, yine rahat durmadı. Yunanistan Başbakanı, Türkiye'yi İngiliz basınına şikayet etti. İngiliz Sunday Times'a konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan'ın Türkiye ile ilişkilerine de atıfta bulunarak, Ankara tarafından yayılan dezenformasyonu kınadı.

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak Haberi Görüntüle

''GÖRKEMLİ OSMANLI VİZYONUNUN PEŞİNDE''

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Miçotakis, Türkiye'nin yanlış bilgiler yaydığını öne sürdü. Yunan Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Görkemli Osmanlı vizyonunun peşinde. Erdoğan bölgesel bir oyuncu olmak istiyor ve herkesin Türkiye'nin büyüklüğünü kabul edeceğini umuyor ama bu Yunanistan'ın egemenliğine karşı olursa böyle bir şey olmayacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'da seçimler başladı! Navalni destekçileri sokaklara indi: Sınırda tansiyon yüksek Haberi Görüntüle

PRAG PLANI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan 6 Ekim'de Prag'da Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı düzenlenecek. Bugün Yunan basınında çıkan haberlerde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Prag planı ortaya çıktı. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı zirvede Türkiye'yi AB ülkelerine şikayet emeye hazırlanıyor.

Yunan basınında bugün çıkan haberlerde, Yunanistan-Türkiye arasındaki olumlu ilişkinin 'son on yılın en düşük seviyesinde' olduğuna dikkat çekildi.

Dünya Moskova'daki ölümcül konseri konuşuyor! ABD saldırıyı 2 haftadan önce... Haberi Görüntüle

İkisi de üstün ırkın yaşam hakkını savunuyor: Hitler'in adımlarını takip... Haberi Görüntüle

''İLETİŞİM YOLUNU KAPATMADIM''

Türkiye ile gerilimi istemeyeceğinin altını çizen Miçotakis, daha önce yaptığı açıklamada "Ben iletişim yolunu kapatmadım" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading