Yandex Metrica
SON DAKİKA
Miçotakis kirli tezgah peşinde! Türkiye’ye karşı 16 haritalı propaganda

Miçotakis kirli tezgah peşinde! Türkiye’ye karşı 16 haritalı propaganda

Bulunduğu her platformda Türkiye'yi şikayet etmekten çekinmeyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis yine provokasyon peşinde. Yunanistan, 16 haritayla birlikte Türkiye karşıtı uluslararası kampanya başlatıyor. Yunan büyükelçilik temsilciliklerine yollanan haritalarla Türkiye’ye aleyhine propaganda yapmaları isteniyor.

Dünya

23.01.2024, 19:21

Ankara-Atina hattında gerilim devam ederken Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye karşı yeni bir Propaganda Kampanyası başlatıyor. Türkiye, her fırsatta Atina'ya doğrudan diyalog çağrısı yaparken, Atina ise bu çağrıları geri çevirerek, adaları silahlandırma girişimleri şeklindeki hamlelerle tansiyonu yükseltme yolunu seçiyor. 

Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye Dairesi ile Yunan Deniz Kuvvetleri Hidrografi Dairesi tarafından hazırlanan ve “Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de 50 yıldaki taleplerini gösterdiği öne sürülen 16 harita, Yunanistan’ın yurtdışındaki büyükelçilik ile temsilciliklerine gönderildi.

Tren kazasında kopan bacağı yedi! Amerikalı evsiz adamdan akıl almaz... Haberi Görüntüle

HARİTA KULLANILMASI İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Dosyada, 16 harita ile birlikte Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris’in bir mektubu da yer aldı. Mektupta, Yunan diplomatlara bulundukları ülkelerde ''Türk saldırganlığını'' göstermek için bu haritaları kullanmaları talimatı verildi. Propaganda kampanyasını Yunan Kathimerini gazetesi manşetine taşıdı. Haberde, Türkiye’nin 1972-2022 yılları arasındaki taleplerini yansıttığını öne sürülen haritalar arasında, “Mavi Vatan”, “Türkiye Libya anlaşması”, “Aidiyeti ihtilaflı coğrafi formasyonlar (Kardak vs)”, “Adaların gayri askeri askeri satüsü” ve “TPAO’nun ruhsat verdiği bölgeler”in de bulunduğunu yazdı.

İşgal ordusu, Gazze'de 7 katlı binayı bombaladı: Ölenler ve enkaz... Haberi Görüntüle

''FAYDASIZ PROVOKASYON''

Öte yandan AB Liderler Zirvesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kiryakos Miçotakis, "Türkiye'nin bu mantık dışı ve sonuçsuz stratejide ısrar etmesi durumunda bu konunun, haziran ayındaki AB Zirvesinde konuşulmasını talep ettim. Sonuç bildirgesinde, Türkiye'nin bu yeni, gereksiz ve faydasız provokasyonunun kınanmasına ilişkin net ve kesin bir beyan konulmasını istedim." ifadelerini kullandı.

''GÜÇLÜ MÜTTEFİKLERİMİZ VAR''

Yunanistan'ın uluslararası hukuka sahip bir ülke olduğunu savunan Miçotakis, "Güçlü müttefiklerimiz var. Kimsenin egemenliğimize ve egemenlik haklarımıza meydan okumasına izin vermemek için caydırıcılığa daha fazla yatırım yaptık" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading