Yandex Metrica
SON DAKİKA
Miçotakis haddini aştı Türkiye'yi bu sözlerle tehdit etti

Miçotakis haddini aştı Türkiye'yi bu sözlerle tehdit etti

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim her geçen gün tırmanırken Yunan medyasında yer alan habere göre, Miçotakis Türkiye'yi ima ederek ''Sınırları ihlal eden eninde sonunda cezalandırılır, emperyal vizyonlar 21. yüzyıla sığmaz'' şeklinde skandal bir açıklama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Yunanistan'ın, ABD yapımı zırhlı araçları, uluslararası anlaşmalar gereği silahsız olması gereken iki Ege adasına sevk etmişti. Sevkiyat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait İHA'larca görüntülenmişti. Türkiye, Yunanistan'ın Ege'deki iki adaya ABD menşeili zırhlı araçları konuşlandırmasını Yunanistan ve ABD nezdinde protesto etmişti.

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı: 'Netanyahu artık İsrail'in ihtiyaçlarına uygun değil' Haberi Görüntüle

''SINIRLARI İHLAL EDEN CEZALANDIRILIR''

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim her geçen gün tırmanırken Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis bir kez daha skandal açıklamalara imza attı. Yunan medyasında yer alan habere göre, Miçotakis Türkiye'yi ima ederek ''Sınırları ihlal eden eninde sonunda cezalandırılır, emperyal vizyonlar 21. yüzyıla sığmaz'' şeklinde skandal bir açıklama yaptı.

ABD'nin Philadelphia kentinde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: ADALARIN SİLAHTAN ARINDIRILMASI ŞART

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı televizyon programında Yunanistan'ın Ege'de gayriaskeri statüdeki iki adaya silah sevkiyatına değinirken şu ifadeleri kullandı; "ABD ve Yunanistan'a gerekli uyarıları Dışişleri Bakanlığımız vasıtasıyla yaptık. BM'ye son mektubumuzu da 17 Eylül'de gönderdik. Burada bir şey çok önemli. Buralar, hukuki ifadesiyle gayriaskeri adalar. Biz, burada uluslararası yargı yolunu bunların tıkadıklarını görüyoruz. 'Uluslararası hukuktan yanayım.' diyorsan neden görüşmeden, mahkemeden kaçıyorsun? Bu adaları silahlardan arındırmaları şart. Lozan'a göre buralar özel bir statüye tabi" 

Dünya Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanını konuşuyor! Müslüman gence cesaret ödülü Haberi Görüntüle

ABD'YE ÇAĞRI: YUNANİSTAN'I YANLIŞ HESAPLARA SOKMASIN

Ege'deki gerilime ilişkin ABD'ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'dan beklentimiz, Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunun manipüle edilmesine müsaade etmemesidir. Şu anda biz, bütün bu olup bitenleri adım adım takip ediyoruz" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading