Yandex Metrica

Miçotakis ateşle oynuyor! Sinsi 'Alparslan' planı ortaya çıktı

Miçotakis ateşle oynuyor! Sinsi 'Alparslan' planı ortaya çıktı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ege'de başlattığı gerilim siyasetini Doğu Akdeniz'e taşımayı hedefliyor. Miçotakis yönetimi, Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi Alparslan'ın faaliyetlerine yönelik senaryolar hazırladığı ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 19:21

Türkiye karşıtı provokasyon ve gerilim faaliyetlerine hız veren Yunanistan'da, Miçotakis yönetimi boş durmuyor. Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis önceki gün, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Ege'de silahtan arındırılması gereken adalara provokatif bir ziyaret gerçekleştirmiş ve instagram hesabından bu adaların birine kazınmış Yunan bayraklı paylaşımda bulunmuştu. 

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

DOĞU AKDENİZ'DE SİNSİ PLANLAR PEŞİNDE

Ege Denizi'nde Türkiye karşıtı provokasyon ve gerilim faaliyetlerine hız veren Yunanistan'da, Miçotakis yönetiminin yeni hedefinin Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi Alparslan olduğu ortaya çıktı. Atina yönetimi, Ege'de tırmandırdığı provokatif faaliyetlerini, Alparslan sondaj gemisini hedef alarak Doğu Akdeniz'e genişletmeyi planlıyor. Yunanistan, Alparslan sondaj gemisinin faaliyetlerine göre Doğu Akdeniz'de askeri ve siyasi adımlar atmaya hazırlanıyor. Yunanistan'ın, Alparslan'a müdahale etmeyi ve uluslararası zirvelerde gerilimi tırmandırmayı planladığı kaydedildi.

Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı yamyamlar yedi! Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı... Haberi Görüntüle

DÖRT FARKLI SENARYO

Yunan Savunma Bakanlığı'nın Alparslan'ın Doğu Akdeniz'de olası sondaj planlarına ilişkin dört senaryo çalıştığı belirtildi. İlk senaryoda sondaj faaliyetlerinin Türk kıyılarına yakın bölgede gerçekleşmesi ele alındı. İkinci senaryoda Türkiye'nin Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesinde sondaj faaliyetinde bulunması. Üçüncü senaryo Alparslan'ın Atina ile Kahire arasında imzalanan münhasır ekonomik bölge anlaşmasıyla belirlenen sınırda faaliyet göstermesi. Dördüncü ve Atina tarafından en istenmeyen senaryo ise Türkiye-Libya deniz yetki sınırları anlaşması çerçevesinde Girit'in güneyinde Alparslan'ın sondaj faaliyeti gerçekleştirmesi olarak belirlendi.

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

MÜDAHALE PLANI BELLİ OLDU

Miçotakis yönetiminin bu dört senaryoya göre çeşitli müdahale hazırlıklarını gündemine aldı. Buna göre ABD'den alınan Mark V hücumbotları müdahale amacıyla hazır tutulacak. Yunanistan geçen yıl ABD'den 4 tane kullanılmış Mark V hücumbotu almış ve bunları modernize etmişti. Yine, Atina tersanelerinde üretilen ve deniz denemeleri tamamlanan, özel kuvvetler operasyonu için tasarlanmış bir geminin de Alparslan'a karşı hazır tutulacağı haberde belirtildi. Ayrıca Yunan ordusunun İHA ve elektronik harp sistemlerini de müdahale amacıyla test ettiği kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading