Miçotakis Almanya'nın arkasına sığındı, adını anmadan Türkiye'ye çattı
Atina’da Alamnya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ''Avrupa’da daha fazla gerginliğe gerek yok. Avrupa ülkeleri Rusya’ya karşı durmalı'' diyerek Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime göndermede bulundu.

Her platformda Türkiye'ye çatan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u ağırladı. İkili bu sabah tarihi Akropolis'i gezdi. Akropolis gezisinden sonra Maximos Sarayı'na dönen iki lider baş başa görüştü.
MİÇOTAKİS, TÜRKİYE'YE ÇATTI
İkili görüşmenin ardından basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Miçotakis, Scholz'un arkasına sığınıp Türkiye'yi hedef alırken şu ifadeleri kullandı; "Avrupa'da başka gereksiz gerilim kaynaklarına yer yok. Herkes biliyor, Yunan adaları kimseyi tehdit etmiyor. Uluslararası sözleşmeler keyfi yorumlarla, tarih hayallerle veya coğrafya düzmece haritalarla değişmez.''
AVRUPA'YA RUSYA ÇAĞRISI
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ayrıca Avrupa'nın Rusya'nın bölgede istikrarsızlık yaratma planlarına karşı harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
SCHOLZ: TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER TÜM AVRUPA İÇİN ÖNEMLİ
Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise, Doğu Akdeniz'i sarmalayan tüm sorunların diyalog yoluyla çözüleceğinden emin olduğunu belirtirken ''Örneğin Türkiye ile iyi komşuluk ilişkileri yalnızca iki ülke için hayati önemde değil, aynı zamanda tüm Avrupa ve Atlantik ötesi ilişkiler için de önemli." şeklinde konuştu.
ALMANYA SAFINI BELLİ ETTİ
Diğer yandan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Atina'daki Miçotakis görüşmesinde Türkiye'yi kast ederek 'Yunanistan'ın egemenliğini sorgulamak kabul edilemez' sözlerine yer verdi.
Scholz bu açıklaması ile Almanya'nın Ege'de Yunanistan'ın provokasyonları ile çıkan gerilimde kimi desteklediği açık ve net bir şekilde belli oldu.