Yandex Metrica
SON DAKİKA
Miço'nun adamından skandal çağrı: Batı Trakya Türklerinin konuşmalarını dinleyelim

Miço'nun adamından skandal çağrı: Batı Trakya Türklerinin konuşmalarını dinleyelim

Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Yeni Demokrasi Partisi'nde kıdemli isimlerden Haralampos Athanasiu, Batı Trakya Türklerinin izlenip kayda alınması gerektiğini savundu.

Dünya

23.01.2024, 19:40

Yunanistan'daki Türklere yönelik tehditler yeni bir boyut kazandı. Atina'daki en yetkili ağızlar artık Batı Trakya Türklerinin yasadışı biçimde izlenip kayda alınmaları gerektiğini savunuyor. 

Başbakan Kiryakos Miçotakis'in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi'nin kıdemli milletvekillerinden, Parlamento İkinci Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Haralampos Athanasiu, Midilli'deki bir televizyon programında konuşurken skandal ifadeler kullandı. 

Aeolos TV'de konuşan Athanasiu, Batı Trakyalı Türk yetkililerin, 'ulusal güvenlik nedeniyle gerekirse dinlenebileceğini' iddia etti. Athanasiu, "Diyelim ki Ortodoks Hıristiyanlardan tamamen farklı bir dini yönelime sahip bir milletvekili komşu bir ülkeye, Türkiye'ye düzensiz göçmenlerin nerelere girebileceği konusunda bilgi veriyor. Tanrı aşkına hiçbir şey kastetmiyorum. Sadece örnek veriyorum" ifadelerini kullandı.

Haralampos Athanasiu

Gazetecinin bu durumda Batı Trakyalı milletvekillerinin dinlenip dinlenemeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Athanasiu, "Yasamanın öngördüğü prosedür izlenirse tabii ki" diye konuştu. İktidar milletvekilinin açıklamasına, ülkedeki muhalefet partilerinden tepki açıklamaları geldi.

ABD askerleri PKK'nın nevruz etkinliğinde: Teröristbaşı Öcalan'ın posterleri açıldı PKK'yı... Haberi Görüntüle

MUHALEFET PARTİLERİ TEPKİLİ 

Ana muhalefet partisi SYRIZA'dan yapılan açıklamada, Athanasiu'nun Ortodoks olmayanların ulusal tehdit olduğunu iddia ettiği değerlendirmesini yapılarak "(Başbakan Kiryakos) Miçotakis'in bir konuşmasında ima ettiği şeyi açıkça söyledi ve hükümetinin tehlikeli eylemlerini ulusal güvenliğe ve 'karanlık güçlere' atıfta bulunarak örtbas etmeye çalıştı" ifadelerini kullandı.

Ülkenin üçüncü en büyük partisi PASOK'dan yapılan açıklamada ise Athanasiu'nun beyanlarının 'kabul edilemez' olduğu belirtilerek kınama mesajı paylaşıldı.

Athanasiu, tepkilerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu açıklamasında sadece örnek verdiğinin altını çizerek "Trakyalı milletvekillerinin vatanseverliğinden şüphem yok" değerlendirmesini yaptı.

Yunanistan Parlamentosunda, 2'si PASOK, 1'i SYRIZA'dan olmak üzere 3 Batı Trakyalı Türk milletvekili bulunuyor.

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa... Haberi Görüntüle

PASOK LİDERİ İSRAİL YAZILIMIYLA TAKİP EDİLDİ

Nikos Andrulakis

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatının (EYP), PASOK lideri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nikos Andrulakis ile Yunan gazeteci Thanasis Koukakis'in telefonlarını 'Predator' adlı İsrail kaynaklı bir casus yazılımla dinlediği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine EYP Başkanı Panagiotis Kontoleon, 'bilgi toplama sürecindeki dikkatsizlik' gerekçesiyle Miçotakis'in 'sağ kolu' ve yeğeni olan Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis ise sözkonusu casus yazılım şirketiyle ticari bağlantıları olduğu yönündeki iddialar üzerine istifa etmişti.

Miçotakis, konuya ilişkin "Yanlıştı. Bilgim yoktu, eğer olsaydı buna asla izin vermezdim" açıklamasını yapmıştı. EYP'nin güçsüz olmasını isteyen çok sayıda düşmanlarının olduğu ileri süren Miçotakis, "Yunanistan dışında bazı karanlık güçler, ülkede herhangi bir istikrarsızlık planı üzerinde çalışıyorlarsa, Yunanistan'ın güçlü olduğunu bilmeliler" diye konuşmuştu.

Netanyahu izin verdi: Mossad Başkanı Barnea müzakereler için Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

BİR YALANLA ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞTILAR

Yunan basını, Andrulakis'i dinleme talebinin "Ukrayna ve Ermenistan istihbarat teşkilatlarından geldiğine dair bilgiler bulunduğunu" öne sürmüştü.

EYP tarafından basına sızdırıldığı tahmin edilen bu iddia, Ukrayna'nın Atina Büyükelçisi Sergii Shutenko ve Ermenistan'ın Atina Büyükelçisi Tigran Mkrtchian tarafından yalanlanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading