Yandex Metrica

Merkel, İngiltere'ye son resmi ziyaretini gerçekleştirdi

Merkel, İngiltere'ye son resmi ziyaretini gerçekleştirdi

Almanya Başbakanı Merkel, son defa resmi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği İngiltere'de İngiliz mevkidaşı Johnson'la ortak basın toplantısı düzenledi.

Dünya

23.01.2024, 17:37

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson Londra'da ile görüştü. 

İngitere Başbakanı Boris Johnson ve Angela Merkel, bugün Merkel'in şansölye olarak Birleşik Krallık'a yaptığı son ziyarette bir araya geldi.

İki lider, İngiltere'de bulaşıcılığı yüksek olan delta varyantını ve COVID-19 seyahat kısıtlamalarını değerlendirdi. İngiliz hükümeti, tatilden döndüklerinde aşıları tam olanlar için karantina şartlarını hafifletmeye çalışırken, Almanya dahil bazı Avrupa devletleri, aşı durumlarından bağımsız olarak ülkelerine İngiltere'den gelenler için bir karantina dönemi uyguluyor. Şansölye Merkel daha önce İngiltere'den gelen yolculara AB çapında daha sert kısıtlamalar getirilmesi için baskı yapmıştı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

ORTAK BASIN TOPLANTISI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile düzenlediği ortak basın toplantısında Merkel, iki aşı yaptırmış olan İngilizlerin, karantinaya girmelerine gerek kalmadan Almanya'ya seyahat edebilmelerini dilediğini söyledi.

Diğer taraftan Johnson ise, Hindistan yapımı AstraZeneca COVID-19 aşısı yaptıran kişilerin seyahat yasağıyla ilgili endişelerini dile getirdi. AstraZeneca aşılarını alan kişilerin, Avrupa Birliği'nin başlangıçta bunu tanımamasından sonra aşı pasaportu programlarının dışında bırakılması için hiçbir neden görmediğini belirtti. Covishield olarak bilinen Hindistan'daki Serum Enstitüsü tarafından yapılan aşıyı İngiltere'de yaklaşık 5 milyon kişinin yaptırdığı düşünülüyor.

Merkel, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ikili ilişkiler için iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brexit'in sonrasında İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) problem teşkil eden Kuzey İrlanda Protokolü'ne yönelik çözüm bulunmasına dair iyimser olduğunu belirtti.

Gerek ortak pazar bütünlüğünün korunacağına gerekse de kabul edilebilir pragmatik çözümler bulunacağına olan inancını dile getiren Merkel, "Bunun olabileceği konusunda iyimserim." dedi.

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama... Haberi Görüntüle

JOHNSON, ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜLECEĞİNİ İFADE ETTİ

Boris Johnson ise AB'yle yaşanan anlaşmazlığın Merkel'le yaptığı görüşmenin sonrasında çözüleceğini şu sözlerle belirtti: "Uluslararası bir mahkemenin yargı yetkisi nedeniyle Dortmund'dan Düsseldorf'a sosis sevkiyatı yapılamadığını düşünün. Bunun kesinlikle olağanüstü olduğunu düşünürdünüz. Bu yüzden bunu çözmemiz gerekiyor. Angela'nın dediği gibi, iyi niyetle ve sabırla bunu çözebileceğimize eminim." diye konuştu.

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

KOVID-19'LA MÜCADELE

Şansölye Merkel, Almanya'nın İngiltere'de hızla yayılan Delta varyantı nedeniyle İngilizlere AB ülkelerine seyahatinde karantina şartı getirilmesini istemesine ilişkin de değerlendirmede bulundu.

"Öngörülebilir bir gelecekte" iki aşısını da yaptıranların karantinaya girmek zorunda kalmadan tekrar seyahat edebileceklerini dilediğini belirten Merkel, İngiltere'nin çift aşı konusunda ileride olduğunu vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading