Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merkel'den Yunanistan'da çarpıcı Türkiye açıklaması!

Merkel'den Yunanistan'da çarpıcı Türkiye açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel Atina’ya son resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Türkiye ile makul bir ilişki kurmak zorunda olduklarını belirten Merkel, Miçotakis de yapıcı bir ilişki kurmak istediklerini ancak kırmızı çizgilerin aşılamayacağını kaydetti.

Dünya

23.01.2024, 18:12

Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi temaslarda bulunmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti. Merkel başbakanlık görevini vekaleten sürdürüyor. Yunanistan'a gerçekleştirdiği son resmi ziyarette Yunan mevkidaşı Kiryakos Miçotakis'le bir araya geldi.

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular Haberi Görüntüle

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINDI

Görüşmede Avrupa politikaları ve ekonomik işbirliğini ele alındı. Görüşmenin ardından iki lider, kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü Haberi Görüntüle

GÖRÜŞ AYRILIKLARINA RAĞMEN ANKARA İLE RASYONEL BİR İLİŞKİ KURULMASI GEREKİYOR

Merkel'e Yunanistan ile son dönemde gerilen Türkiye ilişkileri soruldu. Almanya başbakanı insan haklarının da içinde bulunduğu "görüş ayrılıklarına” rağmen, Ankara'yla rasyonel bir ilişki kurulması gerektiğini belirterek, "Hem NATO müttefikimiz hem de komşumuz olarak Türkiye'yle makul ilişkiler kurmanın bizim yararımıza olduğunu açıkça ortaya koymamız gerektiğine inanıyorum'' şeklinde cevap verdi. Başbakan Merkel, Kıbrıs meselesinin de içinde olduğu ihtilaf noktalarına dair Avrupa'nın ortak bir tutum benimsemesi gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra diyaloğun elzem olduğunu belirten Merkel, problemlerin çözümünün hem Türkiye'yi hem Avrupa'yı ekonomik ve küresel açıdan güçlü kılacağını ifade etti.

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Gazze'de ateşkes tasarısını kabul etti:... Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS 'YA İŞBİRLİĞİ YA YAPTIRIM' DEDİ

Miçotakis ise Ankara'ya iki seçenek sunduklarını kaydetti. Yunanistan Başbakanı, uluslararası hukukun tanınması şartıyla işbirliğine yönelik ilk seçeneğin tüm tarafların arzusu olduğunu belirtti. İkinci seçeneğin ise Türkiye'nin bu şekilde hareket etmeye devam etmesi halinde Avrupa'nın yaptırımlarına maruz kalması olduğunu söyledi.

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ KESMEK İSTEMİYORUZ' VURGUSU

AB Konseyi'nin Yunanistan'a tam destek verme konusundaki kararının altını çizen Miçotakis, "Yine de şunun altını tekrar çizmek istiyorum. Türkiye'yle ilişkilerin kesilmesini istemiyoruz. Bu kimsenin iyiliğine olmaz'' diye konuştu. Öte yandan aşılmaması gereken kırmızı çizgiler olduğunu hatırlatan Miçotakis, Yunanistan - Türkiye ilişkileri çerçevesinde de Ankara'ya dostluk eli uzattıklarını, ancak Atina'nın egemenliği ve sınırlarının yüzde yüz arkasında olduğunu belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading