Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merkel, Afganistan'da yenilgiyi itiraf etti

Merkel, Afganistan'da yenilgiyi itiraf etti

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Beyaz Saray'da ABD Başkanı ile yaptığı görüşme sonrası: "Afganistan'da istediğimiz gibi bir ulus inşa edemedik" dedi.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, ABD’nin başkenti Washington’a gerçekleştirdiği ziyarette ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

Beyaz Saray’da yapılan görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Merkel, Afganistan’ı 20 yıl boyunca işgal eden Almanya’nın da içinde bulunduğu NATO kuvvetlerinin başarısızlığını itiraf etti.

Merkel, açıklamasında, "Uzun yıllar boyunca, Afganistan'da birlikte çalıştık, belli bir dereceye kadar terörizm tehlikesini kontrol altına alabildiniz ancak ne yazık ki, görünmesini istediğimiz gibi bir ulus inşa edemedik." dedi.

Almanya ile ABD'nin birçok sorun konusunda iş birliği yaptığına vurgu yapan Merkel, iki ülkenin Afganistan'daki ortak çabalarına da değindi.

Merkel, "Uzun yıllar boyunca, Afganistan'da birlikte çalıştık, belli bir dereceye kadar terörizm tehlikesini kontrol altına alabildiniz ancak ne yazık ki, görünmesini istediğimiz gibi bir ulus inşa edemedik. Yine de iyi bir ortaklıktı." diye konuştu.


Loading