Yandex Metrica

Mehmetçik gidince kapana kısıldılar: ABD ve İngiltere uyarı üstüne uyarı geçiyor

Mehmetçik gidince kapana kısıldılar: ABD ve İngiltere uyarı üstüne uyarı geçiyor

Mehmetçiğin Kabil'den ayrılışı batılı ülkelerin Afganistan paniğini iyice artırdı. ABD, İngiltere ve Avustralya, havaalanına terör saldırısı olabileceğine ilişkin uyarı üstüne uyarı geçiyor.

Dünya

23.01.2024, 17:53

15 yıldır Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlayan Mehmetçik, görevini tamamlayıp yurda dönüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan 345 kişilik uçak bugün Ankara'ya iniş yaptı. Tahliyeler için askerî nakliye uçaklarının birkaç sefer daha yapması bekleniyor. 

Türk askerinin bölgeden ayrılışı, Afganistan'da bulunan batılı ülkelerin paniğini had safhaya ulaştırdı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Kabil Havaalanı'nda bulunan vatandaş ve işbirlikçilerini uyararak "Abbey Kapısı, Doğu Kapısı ve Kuzey Kapısı'nda olanlar acilen oradan ayrılmalı" mesajı geçti. Washington sözkonusu bölgeye yalnızca resmi çağrı yapıldığında gidilmesini istedi. 

ABD'ninkine benzer bir uyarının İngiltere ve Avustralya'dan da gelmesi dikkat çekti. İngiliz Savunma Bakanlığı bölgedeki personeline "Eğer Afganistan'dan başka yollarla güvenle ayrılabiliyorsanız hızla bunu yapmalısınız" notu geçti. İngilizler, tahliye için bekleşenlerin Kabil Havaalanı'nda durmak yerine sınır bölgelerine intikalini tavsiye ediyor. 

Avustralya makamları ise Kabil'de yüksek seviye terör saldırısı tehdidi nedeniyle havaalanı ve çevresinden uzaklaşılması talimatı geçti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading