Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mehmet Öz'ün serveti dudak uçuklatıyor! 'En az' deyip duyurdu

Mehmet Öz'ün serveti dudak uçuklatıyor! 'En az' deyip duyurdu

ABD’de yaşayan Türk kökenli Doktor Mehmet Öz’ün serveti hakkında dudak uçuklatan iddialar ortaya atıldı.  ABD’nin Pensilvanya eyaletinde senato için yarışan Cumhuriyetçi adaylardan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz’ün varlıklarının en az 76 milyon dolar olduğu öne sürüldü.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Dr. Mehmet Öz, emekliye ayrılan Cumhuriyetçi Pat Toomey’nin Kongre’deki koltuğu için Pennsylvania’dan senatörlük aday olduğunu açıklamıştı. ABD basınında, Dr. Mehmet Öz’ün, servetine dair detaylar ve hesaplamalar yer aldı.

Senato formlarına dayandırılan iddialara göre ABD Senatosu’na aday olan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz ve eşinin mülkler, hisse senetleri dahil olmak varlıkları 76 milyon dolar ile 300 milyon dolar arasında.

Basında yer alan haberlere göre, formları genel anlamda varlıkları içeriği için net hesaplama yapılamıyor.

Öz’ün servetiyle ilgili New York Times’ın haberinde yer alan bilgiler şöyle:

Ünlü doktor Mehmet Öz’ün, dosyaya göre 76 milyon ila 300 milyon dolar arasında bir serveti bulunuyor.

Rusya'daki kanlı saldırıyı bilen ABD'den o ülkeye uyarı! Terör alarmı... Haberi Görüntüle

BİRÇOK YERDE MÜLKÜ BULUNUYOR

Öz’ün tek başına veya eşiyle birlikte sahip olduğu varlıklar arasında Pennsylvanya’da ünlü akaryakıt zinciri Wawa’nın büyük hissesinin yanı sıra New Jersey, Pennsylvania, New Hampshire, Florida ve Türkiye’deki mülkleri yer alıyor.

Geçen yıl Öz, Okeechobee, Florida’da hayvanların değeri 500.000 dolar olan bir sığır çiftliği satın aldı. Palm Beach, Florida’da sahibi olduğu bir evin değeri 5 milyon ile 25 milyon dolar arasında.

Rapor, Öz’ün ülkenin en büyük şirketlerinden bazılarında büyük yatırımları olduğunu gösteriyor. Öz’ün Amazon, Apple ve Alphabet gibi şirketlerde hisseleri bulunuyor.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze'de yürüyen sivilleri bombalayan İsrail'e çağrı: Sorumluları... Haberi Görüntüle

TELEVİZYONDAN 10 MİLYON DOLAR KAZANDI

2021 yılında televizyon şovundan 10 milyon dolardan fazla kazandı.

2021 gelirinin bir başka kaynağı da ücretli konuşmalardı: Öz, Teksas’taki bir tıp vakfına hitap etmek için 120.000 dolar ve California’daki Amerikan Fıstık Yetiştiricileri ticaret birliği ile konuşmak için 125.000 dolar kazandı.

ABD’de adaylık yarışına giren Dr. Mehmet Öz’ün servetini açıkladılar yazısı ilk önce Ekonomist üzerinde ortaya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading