Yandex Metrica

Mehmet Akif'in şiirini Kosovalı soydaşlara okuyan Çavuşoğlu: Türkiye artık küresel bir aktör, hep yanınızdayız

Mehmet Akif'in şiirini Kosovalı soydaşlara okuyan Çavuşoğlu: Türkiye artık küresel bir aktör, hep yanınızdayız

Kosova'nın Prizren ve Mamuşa kentlerini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, buradaki soydaşlara sıcak mesajlar verdi: Sizi hep destekledik, bundan sonra da yanınızdayız.

Dünya

02.02.2024, 21:53

Kosova'da resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren ve Mamuşa kentlerini ziyaret etti. Burada Kosova Demokratik Türk Partisini (KDTP) ziyaret ederek  KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka ile görüşen Çavuşoğlu, soydaş Türk sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geldi. 

Çavuşoğlu, ayrıca Sultan Murat Kışlası’nda konuşlu, ülkedeki NATO Barış Gücü kapsamında görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığına da ziyarette bulundu. Çavuşoğlu, daha sonra ülkedeki tek Türk belediyesi olma özelliğini taşıyan Mamuşa’da halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve tüm Türkiye’nin selamlarını ileterek sözlerine başlayan Çavuşoğlu, Sultan Murad Han ile beraberindeki gazilerin bu beldeyi 633 yıl önce Müslüman Türklere yurt yaptığını söyledi. Bu toprakların Mehmet Akif Ersoy gibi bir şair çıkardığını anımsatan Çavuşoğlu, Ersoy’un Sultan Murad Han için yazdığı şiiri okudu.

First Class'ta bulunan köpek zor anlar yaşattı: Uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı! First Class'ta bulunan köpek zor anlar yaşattı: Uçak acil iniş... Haberi Görüntüle

YÜREĞİNİZ TÜRKİYE İLE ÇARPIYOR BİLİYORUZ

Başta soydaşlar olmak üzere, Balkanlar'da yaşayan tüm halkların Türk milletinin gönlünde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Biliyoruz sizin yüreğiniz de Türkiye ile birlikte çarpıyor. Türkiye’nin sevinciyle sevindiğinizi, hüznüyle hüzünlendiğinizi biliyoruz. 15 Temmuz hain darbe gecesinde buradan bize verdiğiniz desteği hiçbir zaman unutamayız, unutmamız mümkün değil” dedi.

Mamuşa'da mesleki eğitim programları başlatılacağını dile getiren Çavuşoğlu, "İlk olarak tarım ve sağlık alanında mesleki eğitimler vereceğiz okullarımızda. Çocuklarımız mezun olduğu zaman iş imkanları olsun, aranan insan olsun Kosova’yı bugüne kadar her alanda desteklediğimizi sizler de biliyorsunuz. Tanınması ve uluslararası örgütlere üye olması konusunda da Kosova’ya destek verdik, veriyoruz. Bugün Kosova sizlerin de katkılarıyla uluslararası camianın saygın bir üyesi oldu. Biz Türkiye olarak, Türkiye’deki kardeşleriniz olarak sizin birliğiniz, dirliğiniz, refahınızı istiyoruz. Sizlerden başka bir beklentimiz yok" diye konuştu. Çavuşoğlu şunları söyledi:

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Haberi Görüntüle

HERKESİN GÖZÜ KULAĞI TÜRKİYE'DE

"Maalesef soydaşlarımızın yaşadığı bazı yerlerde birçok siyasi parti kurulması gibi bölünmeler oluyor. Burada Kosova’da zaten sayımız belli. Bölünme lüksümüz yok. Bir ve beraber olacağız inşallah. Artık Türkiye çok güçlü bir ülke, Türkiye’den beklentiler çok, bunun farkındayız. Türkiye artık küresel bir aktör oldu. Savaşların, çatışmaların, krizlerin sona ermesinde, herkesin gözü, kulağı Türkiye’de. Biz de bu beklentileri boşa çıkarmamak için bölgemizin ve ötesinin barışı, istikrarı için çaba sarf ediyoruz." 

"Ukrayna’daki savaşı durdurmak için, tahıl krizine bir çare bulmak için ve dünyanın her yerinde de bayrağımızı dalgalandırıyoruz. 255 misyonumuz oldu. Türk bayrağı dünyanın her yerinde dalgalanıyor. Nerede olursa olsun herhangi bir gelişmede artık 'Türkiye ne diyor?' diye sorulan bir ülke haline geldik. Milletimizin dirayeti, çalışkanlığı ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde izlediğimiz akıllı siyaset ve stratejik adımlarla. Bazen sahaya indik, sert gücümüzü gösterdik. Herkesin tekrar masaya dönmesini sağladık ama biraz önce saydığım tüm kurumlarla ve tüm imkanlarımızla Türk milletinin şefkatini de tüm dünyada gösterdik." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading