Yandex Metrica
SON DAKİKA
Medyadan Biden'a Filistin''de tişörtlü mesaj! Ebu Akile...

Medyadan Biden'a Filistin''de tişörtlü mesaj! Ebu Akile...

Al Jazeera muhabiri Akile'nin İsrail polisince katledilmesine gerekli tepkiyi göstermeyen ABD Başkanı Biden, Filistin'de medyanın anlamlı bir eylemiyle karşılaştı. Gazeteciler, Biden'ın karşısına Şirin Ebu Akile'nin fotoğrafının bulunduğu tişörtler giydi.

Dünya

23.01.2024, 22:10

ABD Başkanı Joe Biden'in Kudüs ve Beytüllahim ziyaretini takip eden gazeteciler, İsrail kurşunuyla öldürülen Al Jazeera'nın deneyimli muhabiri Şirin Ebu Akile'nin fotoğrafının bulunduğu tişörtler giydi. 

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı Haberi Görüntüle

"ŞİRİN İÇİN ADALET"

Gazetecilerin ABD Başkanı Joe Biden'ın Doğu Kudüs'teki Augusta Victoria Hastanesi'ni ziyaretini takip ederken giydiği tişörtlerde Ebu Akile'nin fotoğrafının altında İngilizce "Şirin için adalet" yazması dikkatleri çekti. Biden ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Beytüllahim'de gerçekleştirdiği basın toplantısında da gazetecilerin aynı tişörtleri giydiği görüldü.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

"ADALET İÇİN YAPTIK"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Filistinli gazeteci Muhammed Dragma, eylemlerini Akile için adaletin yerine getirilmesini talep etmek için yaptıklarını belirtti . Dragma, "Gazetecilere ayrılan ilk sıradaki bir koltuğa meslektaşımız Şirin'in posterini koyduk, çünkü hayatta olsaydı haber takibinde bizimle birlikte olurdu. Biden'a Şirin'in öldürülmesinin soruşturulmasını istediğimizi ve yapılan soruşturmanın adil olmadığını söylemek istedik. İsrail'in halkımıza karşı uyguladığı öldürme politikasının sona ermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail basını duyurdu: Hamas ve İsrail heyetinden beklenmedik ateşkes adımı Haberi Görüntüle

GÖREVİ BAŞINDA KATLEDİLMİŞTİ

Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile, 11 Mayıs'ta İsrail güçlerinin Batı Şeria'da bulunan Cenin kentindeki mülteci kampına düzenlediği baskını takip ettiği sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülmüştü. Gazeteci Ebu Akile'nin, görevini yaptığı sırada ve "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle vurularak öldürülmesi infiale neden olmuştu. ABD Başkanı Biden'ın, Akile'nin öldürülmesiyle ilgili olarak İsrail'i doğrudan suçlayıcı ifade kullanmaması İsrail'e rahat nefes aldırmış, bu üslup merhum gazetecinin ailesi başta olmak üzere Filistin tarafında tepki çekmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading