Yandex Metrica

Medya kuruluşları Rusya'daki yayınlarını durduruyor

Medya kuruluşları Rusya'daki yayınlarını durduruyor

Ukrayna’yı işgal eden Ruslar ülkelerinde yayın yapan birçok medya kuruluşuna erişim engeli getirirken bazı yayın organları da faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Dünya

08.03.2024, 23:23

Ukrayna’daki Rus işgali 10. gününe girerken Rusya dünya ile bağını koparmaya başladı. Sosyal medyaya getirilen yasaklardan televizyon kanalları da payını aldı. Gelinen nokta itibariyle BBC, CNN ve Bloomberg gibi birçok kanal yayınlarına devam edemeyecek.

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

YAYINLARINI DURDURDULAR

ABD merkezli haber kanalı CNN, Rusya'da yayınını durduracağını açıkladı. Bloomberg News de Rusya'da faaliyet gösteren gazetecilerinin çalışmalarını geçici olacak durdurduğunu duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası dünyanın birçok ülkesi ve kurumu Rusya'ya yaptırım açıklarken, medya kuruluşları da Rusya'daki faaliyetlerine ara veriyor. Rusya da bazı haber platformlarına yasak getiriyor.

CNN'den yapılan açıklamada, "Biz durumu ve bundan sonraki adımlarımızı değerlendirmeye devam ederken CNN Rusya'da yayınını durduracak" ifadesi kullanıldı.

Rusya'da, BBC dahil bazı haber sitelerine erişim engeli getirildi. Rusya, karara gerekçe olarak "sahte haber yaymayı suç sayan" bir kanunu gösterdi. BBC, Rusya'daki gazetecilerinin faaliyetlerini geçici olarak askıya alacağını açıkladı.

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

NETFLİX PROJELERİNİ DONDURDU

Rus devletine bağlı haber ajansı RIA'ya göre BBC Rusça Servisi'nin yanı sıra Deutsche Welle, Meduza ve Radio Liberty'ye erişim de kısıtlandı. Rusya'da BBC'nin İngilizce haber sitesine de erişilemiyor.

Netflix de Rusya'daki projelerini dondurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading