Yandex Metrica
SON DAKİKA
Medvedev'den şimdi de 'kıyamet günü' tehdidi: Ukrayna eğer Kırım'a saldırırsa...

Medvedev'den şimdi de 'kıyamet günü' tehdidi: Ukrayna eğer Kırım'a saldırırsa...

Putin'in dünyaya şantaj yaparken sözcü olarak kullandığı Dmitri Medvedev, bu kez 'kıyamet günü' metaforuyla hem Ukrayna'yı hem de ona destek veren ülkeleri tehdit etti.

Dünya

23.01.2024, 19:33

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tehditkar mesajlar için sözcü olarak kullandığı Dmitri Medvedev bir tehditle daha gündemde. Daha önce dünyaya defalarca kez nükleer silah şantajında bulunan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, bu kez kendileri için kırmızı çizginin Kırım olduğu mesajı verdi. 

Ukrayna ordusunun Kırım'a saldırması halinde buna sert karşılık vereceklerini ileri süren Medvedev, "Kırım'a saldırı olursa Ukrayna'yı kıyamet bekliyor" dedi. 

Dmitri Medvedev ve Vladimir Putin

Volgograd'da gazilerle yaptığı bir toplantıda konuşan Medvedev, Kırım'a saldırı olması halinde Ukrayna'nın tam anlamıyla 'kıyamet günü' ile karşı karşıya kalacağını söyleyerek şunları kaydetti:

"Ukrayna zaman zaman Kırım Köprüsü'ne saldırı düzenlemek yahut Kırım'ı geri almak gibi söylemlerde bulunuyor. Bu kanlı palyaçolar bizi bu şekilde tehdit etmeye çalışıyor. Eğer böyle bir şey olursa aynı anda hepsi için kıyamet kopacaktır. Çok hızlı ve zor. Saklanması çok zor olacak."

Hamas'tan İsrail basınının açıklamasına yalanlama: 'Ucuz propaganda' Haberi Görüntüle

MEDVEDEV: BİZİ KISKANIYORLAR 

Batılı ülkeler ile yaşadıkları gerilime de değinen Medvedev, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin amacı, Rusya'nın gelişimini mümkün olduğunca engellemektir. Birçok yönden bizi ve yeteneklerimizi kıskanıyorlar. Dünyayı olduğu gibi algılamalıyız. Ülkemiz tüm devletleri memnun edemez. Memnun etmeye çalışan devletler, egemenliklerini ya tamamen ya da kısmen kaybederler. İşte o zaman başkalarının uydu devleti olursunuz. Çok uzun süredir ülkemiz kendine yetiyor ve kimsen uydusu değil" şeklinde konuştu.

O ilaç yüzünden insanlar ölmeye başladı: Takviye gıda alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

KİEV 'VURACAĞIZ' DEMİŞTİ 

Rusya'nın Azak Denizi üzerindeki Kerç Boğazı'na inşa ettiği Kırım Köprüsü

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Sözcüsü Vadim Skibitsky önceki gün Kırım'ı vurmak için Amerikan füzelerini kullanabileceklerini duyurmuştu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin danışmanı Aleksey Arestoviç ise teknik olarak uygun olan ilk anda Kırım Köprüsü'nü vuracaklarını dile getirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading