Yandex Metrica

Mariupol harabesinde Kadirov milislerinin sevinç çığlığı: Putin için görüntü çektiler

Ramazan Kadirov'un Putin'e destek için Ukrayna'ya getirdiği binlerce milis, Mariupol'ün harabeye çevrilmesine Rus tanklarıyla birlikte büyük katkı sunuyor!

Dünya

22.03.2024, 02:02

Rusya'nın Ukrayna işgaline 10 bin milisle destek veren Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov propaganda vidyolarına hız verdi. Geçtiğimiz ay cephede büyük kayıplar yaşayınca 'efendisi' olarak gördüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ses kaydı yollayan ve "Yoldaş başkanım, başkomutanım... Senin için ölmeye hazırım" diyen Kadirov, yayınlattığı görüntülerde Putin'e 'görevdeyiz' mesajı veriyor. 

Vladimir Putin ve Ramazan Kadirov

Kadirov'a bağlı Çeçen milisler genellikle Ukrayna'nın harabeye çevrilmiş Mariupol kentinde boy gösteriyor. Paralı askerlik hizmeti karşılığında ayda kişi başı 1100 dolar maaş Kadirov'a bağlı Çeçenler, Ukrayna ordusu saflarında gönüllü olarak varlık gösteren 'diğer Çeçenler'in tepkisini çekiyor. 

Kadirov'un grubu Rus ordusu ile birlikte işgale katılırken karşı safta ise Putin-Kadirov düşmanı mücahid Çeçenler bulunuyor. Kurdukları Cevher Dudayev taburuyla özellikle Kiev ve çevresindeki direnişe katılan Çeçen mücahidler, Kadirov'a bağlı milislerin ihanet içinde olduklarını söylüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading