Mahmud Abbas İsrail'in planları için devrede! 'Filistinli gruplar zorla silahsızlandırılmalı'

Lübnan'ı ziyaret etmesi beklenen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Filistinli grupların silahsızlandırılması için çağrı yapması bekleniyor. Lübnan'daki Filistinlilerin silahsızlandırılmasına yönelik çağrılar yeni değil.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Lübnan'a yapacağı ziyarette Lübnan'da mülteci durumundaki Filistinli direnişçilerin silahsızlandırılması çağrısı yapacağı belirtildi.
Middle East Eye'ın haberine göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 19 Mayıs'ta Lübnan'ı ziyaret ederek gerekirse zorla da olsa Filistinli direniş gruplarının silahsızlandırılacağını açıklayacak.
Filistinli ve Lübnanlı kaynaklar MEE'ye, Abbas'ın Lübnan Cumhurbaşkanı ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmek üzere Beyrut'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.
Ziyaret sırasında Abbas, kendi El Fetih Hareketi'nin yanı sıra Beyrut ve Lübnan'ın çeşitli yerlerindeki mülteci kamplarında bulunan diğer Filistin gruplarının da silahsızlandırılacağını açıklayacak.
SİLAHSIZLANMAYI REDDEDEN GRUPLAR LÜBNAN ORDUSUNUN HEDEFİ OLACAK
Kaynaklar, Abbas'ın El Fetih'in kamplardaki silahlarını toplama planını kabul ettiğini belirtti.
Abbas ayrıca, İsrail işgaline karşı savaşan diğer Filistinli grupları da silahsızlanmaya çağırarak, Tel Aviv'de memnuniyetle karşılanacak ancak Filistin toplumunda ciddi tepkilere yol açabilecek bir adım atacak.
Kaynaklara göre, silahsızlanmayı reddeden Filistinli gruplar Lübnan ordusunun operasyonlarıyla hedef alınacak.
