• G.ALTIN

    4.266,63

  • DOLAR

    39,6782

  • EURO

    45,7421

  • BIST 100

    9.102,02

  • BITCOIN

    $104.719

Madleen gemisinin bayrağını devraldılar! Tunus’tan hareket eden 'Mağrip Direniş Konvoyu' Gazze'ye doğru yola çıktı!

Gazze'ye yönelik ablukayı kırmayı amaçlayan sivil 'Madleen' gemisinin ardından 12 otobüs ve 100 araçtan oluşan 'Mağrip Direniş Konvoyu' da Filistinli vatandaşlara destek olmak için Tunus'tan yola çıktı.

Tunus'tan, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kırmak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla organize edilen “Mağrip Direniş Konvoyu” yola çıktı. Başkent Tunus'un merkezindeki 5. Muhammed Caddesi'nde toplanan Moritanya, Fas, Cezayir ve Tunuslu yüzlerce aktivist, sabahın erken saatlerinde kayıt işlemlerini tamamlayarak, konvoyun ilk durağı olan Tunus'un Susa kentine doğru hareket etti. 

Bölgede bulunan çok sayıda kişi de Filistin ve Tunus bayrakları taşıyarak konvoyu uğurladı.

"KONVOYA 30'DAN FAZLA ÜLKE KATILDI"

Tunus merkezli Bağımsız Filistin'le Dayanışma Koordinasyonu öncülüğünde düzenlenen konvoya ilişkin açıklama yapan Konvoy Sözcüsü Dr. Muhammed Emin Bennur, "Bu konvoy, Avrupa, Güney Amerika ve Güneydoğu Asya'dan 30'dan fazla ülkenin katıldığı küresel bir girişimin parçası.

Gazze'ye kara, deniz ve hava yoluyla ulaşmayı amaçlayan farklı organizasyonlarla eş zamanlı hareket ediyoruz. Bizim hedefimiz kara yoluyla Gazze ulaşmak ve yolculuk boyunca yapacağımız etkinlikler ile Gazze'de yaşananları dünyaya duyurmak." ifadelerini kullandı. 

TUNUS'UN DİĞER ŞEHİRLERİNDEN DE KATILIM OLACAK

Bölge ülkelerinden binlerce gönüllünün katılımıyla devam edecek kara konvoyunun, Tunus'un başkenti dışında Susa, Safakes ve Gabes kentlerinden de katılım olacağını aktaran Bennur, "Tunus'u boydan boya geçtikten sonra Libya ve Mısır üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaşmayı planlıyoruz. Gazze'ye Yürüyüş, Küresel Gazze Yürüyüşü ve çok sayıda gemiden oluşan Özgürlük Filosu gibi girişimlerle koordineli çalışıyoruz." dedi. 

12 OTOBÜS VE 100 ARAÇLIK KONVOY YOLA ÇIKTI 

Koordinasyon üyelerinden Cevahir Şenna da konvoyun son hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Cezayir'den gelen kardeşlerimiz ile beraber, binin üzerinde katılımcı 12 otobüs ve 100 araca dağıtıldı. Yol boyunca tamamlanacak katılımcıların ardından hep birlikte Gazze'ye doğru yola çıkacağız" diye konuştu.

REFAH SINIR KAPISI'NDA GÖSTERİ DÜZENLENECEK

Sivil toplum kuruluşları, diplomatlar ve insani yardım kuruluşlarıyla koordinasyon halinde 32 ülkeden binlerce aktivist, 15 Haziran'da Refah Sınır Kapısı'nda gösteri yapmayı planlıyor.

Aktivistler, 12 Haziran'da Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanmayı, ertesi gün Gazze sınırındaki Ariş kentine gitmeyi ve buradan da 3 gün sürecek 50 kilometrelik bir yürüyüşle Refah Sınır Kapısı'na ulaşmayı hedefliyor.

Avatar
Zehra EVCİL