Yandex Metrica

Macron'dan NATO için yeni açıklama: 'Putin tarafından elektroşokla uyandırıldı'

Macron'dan NATO için yeni açıklama: 'Putin tarafından elektroşokla uyandırıldı'

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleştirilen Globsec Güvenlik Konferansı'nda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'yu elektroşokla uyandırdığını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:58

Fransa Cumhurbaşlanı Emmanuel Macron, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleştirilen Globsec Güvenlik Konferansı'nda konuştu. Bir yanda Batı Avrupa ve diğer yanda Doğu Avrupa'nın olmadığı, tek bir Avrupa'nın olduğu değerlendirmesini yapan Macron, Avrupa'nın Rusya'ya karşı özellikle enerji alanındaki bağımlılığının devam ettiğini kaydetti.

İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu Haberi Görüntüle

"PUTİN, NATO'YU ELEKTROŞOKLA UYANDIRDI"

2019'da "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiği" yönünde yaptığı açıklamayı hatırlatan Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'yu "elektroşokla" uyandırdığını ifade etti.

Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Haberi Görüntüle

"UKRAYNA'YA YARDIM EDİLMELİ"

Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya'ya karşı savaşında etkili karşı saldırı yürütebilmesi için Ukrayna'ya yardım edilmesi gerektiğini belirterek "Rusya, Avrupa'yı istikrarsızlaştırmayı istemekte ısrar ederse, bunun jeopolitik bedelini ödemeye hazır olmalı." ifadelerini kullandı.

Emmanuel Macron, Ukrayna'ya güvenilir ve somut güvenlik garantileri sunulmasından yana olduğunu vurguladı.

Kraliyetin kaçak atları Londra'yı altını üstüne getirdi! Ordu ve polis alarma geçti: 5 yaralı Kraliyetin kaçak atları Londra'yı altını üstüne getirdi! Ordu ve polis... Haberi Görüntüle

AVRUPA SAVUNMA KOLU İSTEDİ

Avrupa'nın güvenliği ve istikrarının Amerikalı seçmenlerin tercihlerine bırakılamayacağını kaydeden Macron, NATO bünyesinde bir Avrupa savunma kolunun kurulması gerektiğini savundu.

Macron, Avrupa'nın askeri alanda daha fazla egemen olmasını istediğini dile getirerek, Avrupa'nın kendi güvenliğini ve komşuluk meselelerini kendi başına halletmesi gereğine işaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı, Batı Balkanlar, Moldova ve Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne dahil olması gerektiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading