Yandex Metrica
SON DAKİKA
Macron'un Türkiye alerjisi! Saldırdıkça kaybediyor ülke ayağa kalktı

Macron'un Türkiye alerjisi! Saldırdıkça kaybediyor ülke ayağa kalktı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sömürgeci tarihiyle yüzleşmek yerine ''Cezayir tarihi Türk etkisiyle yeniden yazıldı'' dedi, Cezayir devleti ayaklandı.

Dünya

31.01.2024, 13:40

Müslüman karşıtlığıyla tanınan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yine yaptı yapacağını. Macron'un Cezayir'e yönelik suçlayıcı ifadeler kullanmasıyla iki ülke arasındaki gerginlik yeniden tırmandı. Le Monde gazetesi, dün Macron'un 30 Eylül'de Cezayir Bağımsızlık Savaşı'nı yaşayan aileye mensup 18 gençle yaptığı görüşmedeki açıklamalarını yazdı.

Ünlü oyuncu Will Smith Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu söyledi:... Haberi Görüntüle

'CEZAYİR ULUSU VAR MIYDI?'

Buna göre Macron, "Cezayir'in bir ulus olarak inşası, izlenmesi gereken bir fenomendir. Fransız sömürgesinden önce Cezayir ulusu var mıydı? Soru bu. (Cezayir'de) Daha önce sömürgeler vardı. Türkiye'nin Cezayir'de oynadığı rolü ve kurduğu hakimiyeti tamamen unutturabilmesi beni büyüledi ve tek sömürgecinin biz olduğumuzu açıklamak, bu harika. Cezayirliler buna inanıyor." ifadesini kullandı.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ALERJİSİ HORTLADI

Emmanuel Macron, Mağripte "daha çok Türkler tarafından yapılan dezenformasyon ve propaganda" ile "yeniden yazılan tarihe" karşı Arapça ve Berberice yayınlar üretmek istediklerini belirtti.

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

'CEZAYİR'E YAPILAN HAKARETTİR'

Fransa'nın Cezayir'deki sömürge faaliyetlerini "hata" olarak gören ve bunu önemsizleştirmeye çalışan Macron'un açıklamaları Cezayir'ı kızdırdı. Cezayir Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Macron'un yorumları, (1830-1962 yılları arasında) Fransız sömürgeciliğine karşı yiğit direnişle kendilerini feda eden 5 milyon 630 bin şehidin anısına kabul edilemez bir hakarettir." ifadesine yer verildi. Açıklamada, Macron'un ülkeye yönelik açıklamaları kınandı. Açıklamayı kınayan Cezayir, hava sahasını Fransız askeri uçaklara kapattı.

Son dakika... Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu! İsrail, Refah'a saldırı başlattı Haberi Görüntüle

'KARA LEKE' TARİHE YAZILDI

Fransa'nın Afrika kıtasındaki sömürgeci tarihinin en güncel ve en kanlı örneğini teşkil eden Cezayir, 1954'te bağımsızlık mücadelesine başladı. Cezayir, 8 yıl süren bağımsızlık mücadelesiyle bu uğurda en ağır bedel ödeyen ülkelerden biri kabul edilirken, yaşanan büyük acılar Fransa'nın Afrika'dan çekilirken bıraktığı "kara leke" olarak tarihe yazıldı. Ülkede yıllar süren insanlık dışı savaşta yaklaşık 1,5 milyon Cezayirli hayatını kaybetti, milyonlarca insan yerinden oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading