Yandex Metrica

Macron'un boş salona, boş konuşması Fransa'da eleştirildi

Macron'un boş salona, boş konuşması Fransa'da eleştirildi

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı konuşma sırasında salonun büyük bir kısmının boş olması, Fransa'da eleştiri oklarının hedefi oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un BM'de yaptığı konuşma sırasında salonun büyük bir kısmının boş olması Fransa’da eleştiri konusu oldu. Macron'un BM Genel Kurulu'ndaki konuşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınki ile kıyaslandığında, iki tablo arasında büyük bir fark olduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken salondaki koltukların doluluk oranının, Macron’un hitabı sırasındaki katılımcı yoğunluğunu geçtiği görüldü.

Twitter kullanıcıları, Macron'un konuşma yaptığı sırada salonun büyük oranda boş kaldığını ortaya koyan farklı görüntüleri sık sık paylaşılarak Fransa'nın cazibesini kaybettiği yorumlarını yaptı.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak için ABD kadar çalışmadı' Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak... Haberi Görüntüle

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

"GÜÇLÜ LİDERLER SALONU DOLDURDU"

Fransız siyasetçi François Asselineau, Twitter hesabından, “Macron korkunç şekilde aşağılandı. Konuşması sırasında ülkelerin dörtte üçü yoktu." ifadesini kullanarak BM Genel Kurulunda, en güçlü ve kendini dinletebilen liderlerin konuşması sırasında salonun dolup taştığını belirtti.

İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdık' İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak... Haberi Görüntüle

“MACRON FRANSA’YI DÜNYANIN GÖZÜNDE KÜÇÜLTÜYOR”

Delegasyonların dörtte üçü kafeteryada dinlenmeyi ya da sigara içmeyi Macron'u dinlemeye tercih ettiğini belirten Asselineau, Fransız medyasının parlatma çabasına rağmen Macron'un dikkate alınmadığını ve Fransa'yı dünyanın gözünde küçülttüğünü savundu.

Fransız aşırı sağcı siyasetçi Eric Laqua da Macron'un kürsüde ellerini kaldırdığı görüntü ile büyük ölçüde boş kalan salonun fotoğrafını yan yana paylaşarak, Macron'un BM kürsüsünde Fransa'nın konumunun düşüşüyle karşı karşıya kaldığı değerlendirmesini yaptı.

Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Haberi Görüntüle

İran'ın Şahid-136 seyir füzesinin teknik özellikleri? İsrail'i vuran Şahid-136'nın menzili ne kadar, kaç km hızla gidiyor? İran'ın Şahid-136 seyir füzesinin teknik özellikleri? İsrail'i vuran Şahid-136'nın menzili... Haberi Görüntüle

“BOŞ BİR SALONA, BOŞ BİR KONUŞMA”

Bir Twitter kullanıcısı da Macron'un kürsüdeki hareketli haline, jest ve mimiklerine dikkati çekerek 'boş bir salona boş bir konuşma' ifadesini kullandı.

Duval Philippe ismindeki kullanıcı da "BM'deki bu görüntü, Macron geldiğinden bu yana Fransa'nın imajının düştüğünü net bir şekilde gösteriyor. Kendini beğenmişliği, küçümseyici tavrı bizi dünyadan izole etti." yorumunu yaparak Fransız medyasının Macron'a abartılı övgüsünü eleştirdi. Bu yorumların yanı sıra birçok Twitter kullanıcısı da Macron'un, Fransa adına çok güzel bir konuşma yaptığını savundu.

Diğer yandan, Fransız BFMTV televizyon kanalının yayınladığı görüntülerde, Macron'un BM kürsüsündeki konuşması esnasında koltukların büyük ölçüde boş kaldığı dikkati çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading