Yandex Metrica
SON DAKİKA
Macron'dan Putin ziyaretine ilişkin dikkat çeken yorum: İkna ettim kriz tırmanmayacak

Macron'dan Putin ziyaretine ilişkin dikkat çeken yorum: İkna ettim kriz tırmanmayacak

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya Devlet Başkanı Putin'le dün gerçekleştirdiği zirveyi değerlendirdi. Macron, Putin'i ikna ettiğini söyleyerek, 'Herhangi bir gerginliğin tırmanmayacağını anladım' dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:47

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Ukrayna krizini görüşmek için gittiği Rusya'da Vladimir Putin tarafından uzunca bir masanın öteki ucunda karşılanması dünya basınında geniş yer bulmuş sosyal medyada büyük ses getirmişti.

Macron, Moskova’dan Kiev’e giderken uçakta yer alan gazetecilere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair değerlendirmede bulundu.

Dünya Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanını konuşuyor! Müslüman gence cesaret ödülü Haberi Görüntüle

'GERİLİMİN TIRMANMASI ENGELLENDİ'

Macron, Putin ile yaptığı görüşmenin Ukrayna konusunda gerginliğin tırmanmasını önlemeye yardımcı olduğunu ifade etti. Putin'in konuyla ilgili "herhangi bir jest yapmaya hazır olduğunu bir an bile aklının ucundan geçirmediğini" belirten Macron, kendi amacının Ukrayna konusunda gerilimin daha fazla tırmanmasını engellemek olduğunu ve bunu da başardığını kaydetti.

Biden’ın yanında Filistine destek verdi! İrlanda Başbakanı istifa kararı aldı! Haberi Görüntüle

'AMACA ULAŞILDI

Macron, "Benim için mesele, tırmanışı önlemek ve yeni bakış açıları ortaya koymak için oyunu kilitlemekti. Bana göre bu amaca ulaşıldı. Fransa inandırıcılığını güçlendirdi" dedi.

Dünya bunu konuşuyor! Putin açık açık tehdit etti: Vururuz Haberi Görüntüle

DALGA KONUSU OLDU

Kritik zirvede Putin, Macron'u soğuk bir şekilde karşılaşmış toplantı bittikten sonra Fransız lideri beklemeden salondan ayrılmıştı. Dünya basınında ve sosyal medyada yapılan yorumlarda 'Putin, Macron'la dalga geçti. Putin, Fransız lideri küçük düşürdü.' gibi ifadeler yer almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading