Yandex Metrica

Macron'dan Putin'i kızdıracak mesaj: Ukrayna'ya savaş uçağı gönderebiliriz

Macron'dan Putin'i kızdıracak mesaj: Ukrayna'ya savaş uçağı gönderebiliriz

Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan flaş bir çıkış geldi. Macron, Ukrayna'ya savaş uçağı gönderilmesinin seçenek dışı olmadığını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 20:23

24 Şubat 2022 yılında başlayan ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Almanya Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine onay verdi. ABD de 31 adet M1 Abrams tankı göndereceğini açıkladı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ukrayna'ya bir desgtek mesajı da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan geldi.

Macron, Hollanda ziyareti kapsamında bir araya geldiği Başbakan Mark Rutte'yle ortak basın toplantısı düzenledi. Liderler, başta Ukrayna-Rusya Savaşı olmak üzere göç ve Avrupa'da yeşil sanayiyi destekleme konularda açıklama yaptı.

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMELİ

Rutte ile görüşmelerinde Ukrayna meselesini ele aldıklarını ifade eden Macron, Ukrayna'yı her alanda ve gerektiği müddetçe desteklemekte kararlı olduklarını belirtti.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

''SAVAŞ UÇAĞI GÖNDEREBİLİRİZ''

Ukrayna'ya savaş uçağı gönderilmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Hiçbir şey seçenek dışı değil" diyen Macron, tansiyonu yükseltmemesi, Rus topraklarında kullanılmaması ve Fransız ordusunun gücünü zayıflatmaması durumunda Ukrayna'ya savaş uçağı verilebileceğine işaret etti.

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

''HENÜZ BÖYLE BİR TALEP GELMEDİ''

Macron, Ukrayna'nın savaş uçakları için resmi talepte bulunması gerektiğini belirtirken, Rutte, Ukrayna'dan henüz böyle bir talebin gelmediğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading