Yandex Metrica
SON DAKİKA
Macron'dan Polonya Başbakanı'na tepki: Temelsiz ve skandal ifadeler

Macron'dan Polonya Başbakanı'na tepki: Temelsiz ve skandal ifadeler

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kendisini eleştiren Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'ne tepki gösterdi. Morawiecki, kendisine yönelik eleştirileri "temelsiz" ve "skandal" olarak niteledi.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, TF1 kanalında Morawiecki'nin eleştirileri hakkında açıklamalarda bulundu.

AB üyesi ülkeden Rusya'yı kızdıracak karar: Sınır dışı ediliyor Haberi Görüntüle

"TEMELSİZ VE SKANDAL İFADELER"

Morawiecki'nin açıklamalarının "temelsiz" ve "skandal" olduğunu ifade eden Macron, Polonya Başbakanı'nı Fransa'daki cumhurbaşkanı seçim kampanyasına müdahale etmekle suçladı.

Macron, Morawiecki'nin aşırı sağcı parti tarafından desteklendiğini ve Fransa'daki aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen ile birçok kez görüştüğünü söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü için sorumluluğu üstlendiğini ifade eden Macron, Ukrayna'da barışı sağlamak için Putin ile görüşmenin önemli olduğunu belirtti.

Morawiecki, 5 Nisan'da yaptığı açıklamada, Batı’dan Rus kaynaklarına yönelik yaptırımları ve ambargoyu sıkılaştırmasını isterken, Macron'a atfen "Sayın Macron, Putin ile kaç kez görüştünüz, bir şey başardınız mı? Suçlularla pazarlık yapacak bir durum yok." demişti.

Gazze'nin kralı: Sinvar! Siyonist medya itiraf etti: O sığınakta bile... Haberi Görüntüle

RUSYA ZİYARETİ OLAY OLMUŞTU

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, savaş başlamadan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün Moskova'da gerçekleşen görüşmesinin ardından oturma düzeni nedeniyle dünyanın gündemine oturmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading