Yandex Metrica
SON DAKİKA
Lukaşenko'dan orduya savaş hazırlığı talimatı: "Durum çok ciddi!"

Lukaşenko'dan orduya savaş hazırlığı talimatı: "Durum çok ciddi!"

Rusya'nın en önemli müttefiği konumundaki Belarus'ta Cumhurbaşkanı Lukaşenko, "Durum çok ciddi" diyerek orduya "savaş hazırlığı alarmı" talimatı verdi.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Rusya'nın önemli müttefiklerinden Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in BM Genel Kurulu'nda yaptığı "3. Dünya Savaşı" uyarısı öncesi bir başka Rus destekçisi Belarus'ta da dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, orduya savaş hazırlığı talimatı verdi. 

Biden’ın yanında Filistine destek verdi! İrlanda Başbakanı istifa kararı aldı! Haberi Görüntüle

"RUSYA'YA KARŞI YÜKÜMLÜYÜZ"

Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksandr Volfoviç ile görüşmesinde yaptığı konuşmada Lukaşonko, Rusya ile savunma alanı oluşturduklarını ve aslında fiilen iki ülkenin ortak silahlı kuvvetleri olduğunu ifade etti. Belarus toplumunun kendini nasıl savunması, eylemlerinin ne olacağını bilmesi gerektiğini belirten Lukaşenko, "Ukrayna'da savaşacağımızı ima edip bizi suçlamaya gerek yok. Bizim anavatanımızı korumamız gerekiyor. Ve Rusya'ya desteğe gelince, bir kez daha teyit ediyorum. Belarus üzerinden Rus birliklerine karşı arkadan, yandan, kanatlardan herhangi bir darbe olmamalıdır ve olmayacak. Bu bizim müttefikimize karşı yükümlülüğümüzdür" diye konuştu.

Trump ilginç seçim vaatlerine bir yenisini ekledi: Seçimi kazanırsa Prens... Haberi Görüntüle

"DURUM ÇOK CİDDİ, ALARMA GEÇMELİYİZ"

Güvenlik ve askeri eğitim konularında basitleştirmeye gidilmemesini isteyen Lukaşenko, "Durum çok ciddi. Tehlikeli bile diyebilirim ve hiçbir durumda işleri gevşetmemeliyiz. Hiçbir şeyden korkmaya gerek yok. Bazı askeri birimleri savaş zamanı standartlarına göre alarma geçirmemiz gerekiyor. Bu gerekli." ifadelerini kullandı.

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi... Haberi Görüntüle

"MİLİS HAZIRLIĞI" MESAJI

Vatan savunmasının güçlendirilmesi ve gönüllü halk milisleri hazırlamaya ihtiyaç olduğunu, bu milislerin oluşum aşamasında olduğunu dile getiren Lukaşenko, bu güçlerin nasıl savaşçı ve ne tür silahlara sahip olduğunu kontrol etmek için harekete geçilmesini istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading