Yandex Metrica
SON DAKİKA
Lübnan'da yükseltilen zamlar da akaryakıt krizini çözemedi

Lübnan'da yükseltilen zamlar da akaryakıt krizini çözemedi

Lübnan'da yüzde 66'nın üzerine çıkan zamlar, ülkedeki akaryakıt krizini çözemedi.

Dünya

23.01.2024, 17:54

Lübnan'da hükümetin sübvansiyonu azaltma kararının ardından yapılan yüzde 66'nın üzerindeki zamlar, akaryakıt istasyonları önünde uzayan kuyruklara çözüm olmadı.

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Lübnan Enerji Bakanlığı'na bağlı Petrol Genel Müdürlüğü, hükümetin petrol ürünlerinin ithalatı için verilen desteğin azaltılması kararından bir gün sonra 22 Ağustos'ta akaryakıt fiyatlarına zam yapıldığını duyurmuştu. Yüzde 66'nın üzerine çıkan zamlara rağmen halâ ülke genelinde akaryakıt istasyonlarının çoğu hizmet vermezken, açık olan akaryakıt istasyonlarının önünde ise sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşuyor.

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam şehrinde yer alan bir akaryakıt istasyonu önünde sıra bekleyen sürücüler, birkaç litrelik benzin alabilmek için sabah saatlerinden itibaren 5-6 saat kuyruk çilesi yaşadıklarını dile getirdi. İsmini açıklamak istemeyen Trablusşam sakinlerinden bir sürücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yöneticiler krizi uzatıyor. Çözüm istiyoruz. Kimse kimseden üstün değil. Bizler sabah saat 05.00'den öğle 12.00'ye kadar beklemek zorunda değiliz. Günümüzden oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading