Yandex Metrica

Sitede Ara

Lübnan'da yeni hükümeti kimin kuracağı belli oldu

Lübnan'da yeni hükümeti kimin kuracağı belli oldu

Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Müstakbel Hareketi lideri Saad el-Hariri'nin yerine yeni hükümeti kurma görevini eski Başbakan Necib Mikati'ye verdi.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Beyrut Limanı'nda meydana gelen şiddetli patlamaya tepki eylemlerinin sonrasında 10 Ağustos 2020'de istifa eden Hassan Diyab hükümetinin yerine yeni kabineyi kuracak ismin belirlenmesi için Meclisteki siyasi gruplarla yürüttüğü görüşmeleri noktaladı.

Yapılan görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Mikati'nin yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmek üzere Baabda Sarayı'na çağrıldığı bildirildi.

100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı 100 milyon dolarlık radarı vurdular: O cephede büyük saldırı hazırlığı Haberi Görüntüle

115 ÜYEDEN 72'SİNİN OYUNU ALDI

Lübnan'da 2005-2011 yılları arasında başbakanlık görevini yürüten iş adamı ve Milletvekili Mikati, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmelere katılan 115 üyeden 72'nin oyunu aldı.

Mikati, Baabda Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Avn ile görüşmesinin sonrasında düzenlediği basın toplantısında, yeni hükümeti kurma görevinin kendisine verildiğini kaydetti.

Kendi başına zorlukların üstesinden gelmeyi başaramayacağını ve halktan güven talep ettiğini ifade eden Mikati, "Yangın ancak herkesin iş birliği ile söndürülür. Dışarıdan gerekli garantilere sahip olmasaydım bu yönde bir adım atmazdım." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading