Yandex Metrica

Sitede Ara

Lübnan'da 13 ay sonra hükümet kuruldu

Lübnan'da 13 ay sonra hükümet kuruldu

Büyük bir ekonomik krizle mücadele eden Lübnan'da 13 ayın ardından hükümet kuruldu.

Dünya

23.01.2024, 17:57

Lübnan'da 13 ay süren siyasi kriz aşıldı, uzun süren tartışmaların ardından yeni hükümet kuruldu.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, milyarder iş insanı Necip Mikati'nin kabinesine onay verdi. Necip Mikati, Said Hariri'nin kurduğu hükümetin Avn tarafından kabul edilmemesi üzerine hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor Haberi Görüntüle

MİKATİ: ÇÖKÜŞÜN DURMASINI UMUYORUZ

Yaklaşık 1,5 ay süren hükümet kurma çalışmalarının ardından başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkan Mikati, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile anlaşmaya vardığı 24 bakandan oluşan kabinesini açıkladı.


Mikati,  düzenlediği basın toplantısında, Lübnan'da durumun gerçekten çok kötü olduğuna ve ilaçların dahi piyasada bulunamadığına işaret etti. "Arap dünyasına ihtiyacımız var ve Arap ülkelerinin kapılarını çalacağız. Lübnan'da çöküşün durmasını ve ülkenin yeniden kalkınmasını umuyoruz." diye konuşan Mikati, "Lübnan halkının temel ihtiyaçlarının temini için tüm uluslararası kuruluşlarla temasa geçeceğim" dedi.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK EKONOMİK KRİZ

Lübnan, farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından kırılgan bir yapıya sahip. Ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik kriz yaşanıyor. Beyrut Limanı'nda Ağustos 2020'de meydana gelen büyük patlama, Lübnan'daki ekonomik sıkıntıları artırdı ve yeni bir hükümet krizini beraberinde getirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading