Yandex Metrica

Louvre Müzesi'nde skandal olay! Müze müdürü 'tarihi eser kaçakçılığından' yargılanıyor

Louvre Müzesi'nde skandal olay! Müze müdürü 'tarihi eser kaçakçılığından' yargılanıyor

Fransa'nın dünyaca ünlü Louvre Müzesi'nin eski Müdürü Jean-Luc Martinez, 'kara para aklama' ve 'tarihi eser kaçakçılığı' suçlaması ile gözaltına alındı. Martinez'in 'organize dolandırıcılıkta suç ortaklığı' yapmakla suçlandığı da belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 19:19

Fransa'da dünyanın en ünlü müzelerinden olan Louvre Müzesi'nin eski müdürü Jean-Luc Martinez, 'tarihi eser kaçakçılığı', 'kara para aklama' ve 'organize dolandırılıcıkta suç ortaklığından' gözaltına alındı. 

Ortadoğu'da tarihi eser kaçakçılığına karıştığı için gözaltına alınan ve savcılıkta ifade veren Martinez hakkında adli denetim kararı verildi. 

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

MÜZE MÜDÜRÜ TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI YAPIYOR

Fransa'da yayın yapan 'le Canard enchaîne' gazetesi, Martinez'in Louvre Müzesi Abu Dabi şubesi adına satın alınan eserlerde sahtekarlığa göz yummaktan yargılanacağını bildirdi. 

Habere göre Martinez, milyonlarca euro ödenen Mısır antik döneminin beş parçası için düzenlenen sahte belgelere 'göz yummakla' suçlanıyor.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Diğer yandan 2013 ile 2021 yılları arasında Louvre Müzesi'nde müdür olarak görev yapan Martinez, Fransa'da kültürel miras alanında uluslararası işbirliğiyle ilgili temsilci görevine getirilmişti. 

Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Haberi Görüntüle

ORTADOĞU ÜLKELERİ HEDEFTE 

Ortadoğu ülkelerinde tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili 2018 yılında başlatılan ve 2020'de sorgu hakimine devredilen adli kovuşturma temelinde, ön soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

Tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili soruşturmada ise adı geçen ülkelerin Mısır, Yemen, Libya ve Suriye olduğu da belirtiliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading