Yandex Metrica
SON DAKİKA
Los Angeles'a atanan Türk konsolos: 12 eyalette emrinizdeyim!

Los Angeles'a atanan Türk konsolos: 12 eyalette emrinizdeyim!

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'nda görev süresi dolan Can Oğuz'un yerine Sinan Kuzum atandı. Bir mesaj yayınlayan Kuzum, ABD'deki Türklerin hizmetinde olacağını bildirdi.

Dünya

28.03.2024, 02:59

ABD'nin batı yakasındaki Los Angeles kentine başkonsolos olarak atanan Sinan Kuzum'dan mesaj var! Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğunda 4 yıllık görev süresi dolan Can Oğuz'un ardından görevine başlayan Kuzum, konsolosluğa ait sosyal medya hesabında Amerika'daki Türklere seslendi. 

15 Aralık 2021 itibariyle görevine başladığını kaydeden Kuzum, ülkenin batı yakasında sorumluluk alanının 12 eyaletten oluştuğunu hatırlatarak, "Başkonsolosluğumuz size hizmek için buradadır ve sizin de evinizdir. 12 eyaleti kapsayan görev bölgemizin genişliği, mesafelerin uzaklığı bizleri ayırmasın. Bize fiziken mümkün değilse, epostayla, telefonla ya da sosyal medya üzerinden her zaman ulaşabilirsiniz" diye yazdı. 

Dışişleri Bakanlığı mensubu olarak değişik coğrafyalarda sorumluluk üstlenmekten heyecan duyduğunu anlatan Kuzum, "Görevim vatandaşlarımıza konsolosluk hizmetlerini etkin şekilde sunmak ve ABD'nin batı tarafını kapsayan bölge ile ülkemiz arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmektir" dedi. 

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

CAN OĞUZ: TÜRK EVLERİMİZ GURUR VERİCİ

Sinan Kuzum'un selefi Can Oğuz ise 4 yıllık görev süresinin dolması ile ABD'den ayrılacak olması nedeniyle yayınladığı mesajda, yapılan hizmetlerden bahsetti. ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarına seslenen Oğuz şunları kaydetti: 

"Başkonsolosluğumuzun sorumluluk alanında yer alan Seattle'dan Monterrey'e, San Francisco'dan Silikon Vadisi'nden Los Angeles, Irvine, San Diego ve Phoenix'e uzanan geniş coğrafyada gönüllülük temelinde, günlük hayatlarınızdan, işlerinizden ve ailelerinizden vakit ayırarak yürüttüğünüz dernek faaliyetlerinden büyük gurur duyduk."

"Sadece Kaliforniya'nın değil, ABD'nin önde gelen turistik cazibe merkezlerinden San Diego'daki Balboa Park'ta yapımı sizlerin öncülüğünde ve değerli katkılarıyla süren 'Türkiye Evi'mizin tamamlanarak hizmete girmesi, Atatürk Kültür Merkezi'nin faaliyete başlaması, Kuzey Kaliforniya'da 'Empowerment of Turkish American Community' tarafından açılan Türk Evlerimiz hepimiz için büyük gurur ve mutluluk vesileleri oldu."

Son dakika: Refah'a askeri operasyon planını onayladı! Katil Netanyahu emri... Haberi Görüntüle

ŞEHİT DİPLOMATLARI HATIRLATTI

"Kaliforniya'da Türk toplumunu hedef alan, sizleri ayrımcılığa tabi tutan eylemlere karşı gerekli adımları yine sizlerle birlikte attık. ABD'nin batı yakasında ve kıta ötesinde yer alan toplam 12 eyalete yayılan çok geniş görev bölgemizde şahsen yetişemediğim, eksik kaldığım konular olduğuna eminim. Bunlar için affınızı diliyorum."

"Los Angeles'ta menfur bir terörist eylemde kaybettiğimiz şehit diplomatlarımız Başkonsolos Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir ile 1982'de yine Los Angeles'ta teröre kurban verdiğimiz Başkonsolosumuz Kemal Arıkan'ı bu vesileyle bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Başkonsolosluk olarak şehitlerimizin aziz hatıralarına layık olacak şekilde hizmet vermeye çalıştık."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading