Yandex Metrica

Londra'da atom bombası alarmı! Facia son anda engellendi

Londra'da atom bombası alarmı! Facia son anda engellendi

İngiltere'de bulunan İranlı bir şirkete gönderilen pakette yüksek miktarda uranyum tespit edilmesinin ardından Londra alarm durumuna geçti. Pakistan'dan gönderilen paketin içinde bulunan uranyumun atom bombası yapmak için yeterli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, İngiliz halkını uyardı.

Dünya

23.01.2024, 20:17

Londra'da bulunan Heathrow Havalimanı'nda atom bombası korkusu yaşandı. İngiltere'de bulunan İranlı bir şirkete gönderilen paket, Pakistan'dan havalanıp Umman'a uğradı ve Londra'ya iniş yaptı. Pistte bulunan ekiplerin uçağın içinden normal değerlerin üzerinde radyasyon yayıldığını fark etmesi ile havalimanında alarm durumuna geçildi.

İHA saldırısından dolayı hava sahası kapatılmıştı: Irak'tan İran'a ilk adım! İHA saldırısından dolayı hava sahası kapatılmıştı: Irak'tan İran'a ilk adım! Haberi Görüntüle

YÜKSEK MİKTARDA URANYUM TESPİT EDİLDİ

İngiliz güvenlik güçleri uçağa müdahale etmek için hazırlıklara başladı. Terörle mücadele polisleri de konu hakkında uyarılırken yetkililer izole edilen paketin içinde yüksek miktarda uranyum bulunduğunu tespit etti.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Haberi Görüntüle

'KİRLİ BOMBA' İDDİASI

Yetkililer pakette bulunan kilolarca uranyumun 'kirli bomba' yapımında kullanılacağını düşünse de araştırmalar sonucunda ele geçirilen uranyumun silah derecesinde olmadığı belirlendi.

Heathrow Havalimanı yetkililerinden birisi The Sun'a olay hakkında konuşurken şu ifadeleri kullandı:

Bu şüpheli paketle ilgili herkesi tespit etme çalışmalarımız sürüyor. Güvenlik güçleri bunu ciddiyetle ele alıyor. Protokole uyulmadı ve bu artık bir terörle mücadele operasyonu.

29 Aralık'ta meydana gelen ve İngiltere'ye nasıl geldiği henüz tespit edilemeyen olayda henüz kimse gözaltına alınmadı.

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği yardımlar Mısır'ın El-Ariş Limanı'na indiriliyor Haberi Görüntüle

'ATOM BOMBASI YAPMAK İÇİN YETERLİ'

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ise İran'ın yüzde 60'a kadar zenginleştirilmiş 60 kg'dan fazla uranyuma sahip olduğunu ve bunun bir atom bombası yapmak için oldukça yeterli olduğunu belirtti.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

'İRANLI BİR ŞİRKETE GÖNDERİLMESİ OLDUKÇA ŞÜPHELİ'

İngiltere nükleer savunma alayı eski komutanı Hamish De Bretton-Gordon ise olay ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Uranyumun ticari bir uçağın içerisinde Pakistan'dan yola çıkarak İngiltere'deki İranlı şirkete gönderilmesi oldukça şüpheli.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

'SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDEN BÜYÜK BİR TEHLİKE'

İngiliz yetkililer uçak yere iner inmez yapılan müdahale ile büyük bir tehdidin önüne geçildiğini belirtirken Bretton-Gordon, günümüzdeki nükleer tehdidin soğuk savaş döneminden daha büyük olduğuna dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading