Yandex Metrica
SON DAKİKA
Libyalılar seçim tarihi için yine uzlaşamadı

Libyalılar seçim tarihi için yine uzlaşamadı

İsviçre'nin Nyon kentinde, 28 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında müzakereler yürüten Libyalı siyasi taraflar, seçimlerin 24 Aralık'ta yapılması konusunda anlaşamadı.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde İsviçre’nin Nyon kentinde Libyalılar arası siyasi diyalog toplantıları bir kez daha sonuçsuz kaldı. Taraflar, daha önce 24 Aralık’ta yapılması planlanan parlamento ve başkanlık seçimlerinin anayasal zemini konusunda uzlaşma sağlayamadı.

Toplantıların ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Koordinatörü Raisedon Zenenga, 28 Haziran’dan bu yana süren müzakerelerde tarafların uzlaşıya varamadığını bildirdi.

Açıklamasında, müzakerelere “net bir gündem ve takvim” önerdiklerini, buna rağmen uzlaşı sağlanamadığını vurgulayan Zenenga, “Bu durum müzakereci taraflara olan güvenilirliğe zarar verebilir” dedi.

Libyalı taraflara tavsiyelerde bulunan Zenenga, “Uygulanabilir bir uzlaşıya varmak için taraflar kendi aralarında istişareye devam etmeli” ifadelerini kullandı.

Zenenga, müzakerelerin bir çıkmaz içinde olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, “Bu çıkmazın kırılması için BM’nin belirlediği yol haritasının ruhuna geri dönerek seçimlerin 24 Aralık’ta yapılmasını güvence altına alacak bir uzlaşıya varılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading