Yandex Metrica
SON DAKİKA

Libya’da TSK eğitimli 444. Tugay kontrolü sağladı! Karada kirpi, havada SİHA Bayraktar TB2’ler baskını püskürttü

Libya'da silahlı gruplar arasında çatışmalar şehir merkezine kadar sıçradı. TSK eğitimli 444. Tugay olaylara müdahale etti! Karada kirpi, havada SİHA Bayraktar TB2’ler baskını püskürttü. Fethi Başağa'ya bağlı milislerin kaçmasının ardından Libya'nın Başbakanı Abdulhamid Dibeybe sokağa çıktı.

Dünya

01.02.2024, 19:59

Libya Trablus'ta çatışmalar sürüyor. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Tobruk merkezli Temsilciler Meclisinin (TM) Başbakan olarak atadığı Fethi Başağa'ya bağlı güçler çatışıyor. Türkiye Trablus hükümetine desteğe başladı. TSK eğitimli 444. Tugay Libya'da yaşanan olaylara müdahale amaçlı harekete geçti. Libya hükümetine bağlı askeri birlikler, karada kirpiler eşliğinde şehir merkezinin kontrolü sağladı. TB2 insansız hava aracı bölgede kuş uçurtmuyor.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Birlik Hükümetine yakın Gıniva Tugayı ile Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi'nin başbakan olarak atadığı Fethi Başağa'ya yakın Komutan Eymen ed-Tacuri'ye bağlı silahlı grup arasında çatışma çıktı. TSK eğitimli 444. Tugay Libya'da yaşanan olaylara müdahale amaçlı harekete geçti.

Başkent Trablus'ta Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Birlik Hükümetine yakın Gıniva Tugayı ile Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi'nin başbakan olarak atadığı Fethi Başağa'ya yakın Eymen ed-Tacuri'ye bağlı silahlı grup arasında gece saatlerinden çatışma çıktı. Başkent sokaklarındaki yoğun silah ve patlama sesleri sabah saatlerine kadar duyuldu. El-Khoms ve Zliten şehirlerini birbirine bağlayan sahil yolunun, Başağa'ya bağlı güçlerin Misrata'dan Trablus'a hareket edebileceği endişesiyle kapatıldığı belirtildi.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

Libya'da çatışmalar şiddetlendi! Peş peşe açıklamalar: Derhal durdurun

Başı ABD çekiyor: Aylardır katliam yapan İsrail'e silah yağmış! Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Libya'da 24 Aralık'ta devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin yapılmasına karar verilmiş, ancak adaylık krizi nedeniyle seçimler iptal edilmişti. Ülkenin doğusundaki Tobruk kentinde bulunan Temsilciler Meclisi, Şubat ayında Ulusal Birlik Hükümeti'nin görev süresinin dolduğunu belirterek eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa'yı başbakan olarak seçmişti. BM tarafından tanınan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise Cenevre Anlaşması'na aykırı hareket edildiğini, görevi seçilmiş bir hükümete devredeceğini belirterek istifa etmeyi reddetmişti.Her iki taraf da farklı milisler tarafından destekleniyor. Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilip öldürülmesinden bu yana ülke yönetimi, doğu ve batı olarak ikiye bölünerek kaosa sürüklendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading