Yandex Metrica

Libya'dan Türk şirketlerine 'geri dönün' çağrısı

Libya'dan Türk şirketlerine 'geri dönün' çağrısı

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, ülkesinin 2011'den bu yana silahlı çatışmalardan ciddi bir şekilde etkilendiğini ve yeniden inşası için Türkiye'den şirketlere 'geri dönün' çağrısı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:35

LİBYA'DAN TÜRK ŞİRKETLERE 'GERİ DÖNÜN' ÜLKEYİ BERABER İNŞA EDELİM ÇAĞRISI

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, yaptığı yazılı bir açıklamayla ülkenin 2011 yılından bu tarafa iç çatışmalardan oldukça fazla etkilendiğini ve Libya'nın yeniden inşası için Türkiye'deki şirketlere geri dönme çağrısı yaptı.

Libya hava sahası üzerindeki uçuşa yasak bölgenin kaldırılması için de Türkiye'den yardım isteyen Şehubi'nin Büyükelçi Yılmaz ile iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik birçok konuyu ele aldığı bilgisine de açıklamada yer verildi.

LİBYA'DA YAŞANANLAR

Libya'da 17 Şubat 2011'de başlayan ve Muammer Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarına son veren devrimin sonrasında bazı ülkedeki bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden silahlı gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış,  özellikle 2014'te olayların şiddetlenmesi üzerine birçok ülke, Libya'daki diplomatik misyonlarını boşaltıp vatandaşlarını tahliye etmişti.

Birleşmiş Milletler öncülüğünde 5 Şubat'ta İsviçre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumunca, ülkede 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed el-Menfi, Başbakanlığa Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading