Yandex Metrica

Libya'da petrol krizi! İhracat 'mücbir sebepten' dolayı durduruldu

Libya'da petrol krizi! İhracat 'mücbir sebepten' dolayı durduruldu

Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC), ülkenin doğusundaki Brega Limanı'ndan petrol ihracatının "mücbir sebepten" dolayı durduğunu açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:09

Libya Ulusal Petrol Kurumu NOC, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Brega Limanı'ndan petrol ihracatının "mücbir sebepten" dolayı durduğunu bildirdi.  

Yapılan açıklamada, ülkedeki önemli petrol üretim sahalarının kapatılmasının Brega Limanı'ndan petrol piyasasına yönelik çalışmaları imkansız hale getirdiğine dikkat çekildi.

Kurum, petrol ihracatının durdurulmasından dolayı yeni bir bildiriye kadar "mücbir sebep" ilan edildiğini kaydetti.

İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci yaralandı İşgalci İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı! Çok sayıda gazeteci... Haberi Görüntüle

ZEYTUNA'DAN TANKERLER ÇIKAMADI 

Ulusal Petrol Kurumu, 17-18 Nisan tarihlerinde ülkenin güneyindeki Fil ve Şerara Petrol Sahası ile doğudaki Zeytuna Limanı'nda da mücbir sebep bildirerek, üretimin ve ihracatın durduğunu açıklamıştı.

Apple batıyor Huawei rekor kırıyor! Akıllı telefon piyasasında yeni dönem başladı Apple batıyor Huawei rekor kırıyor! Akıllı telefon piyasasında yeni dönem... Haberi Görüntüle

GÜNDE 125 BİN VARİL PETROL ÜRETİLİYOR 

Günlük 300 bin varil ham petrol üretim kapasitesine sahip Şerara, Libya'nın en büyük petrol sahası olarak biliniyor. Fil Petrol Sahası'nda da günde yaklaşık 125 bin varil petrol üretiliyor.

Brega, Ras Lanuf, Zeytuna ve Sidra limanlarındaki petrol ihracatı, Libya'nın petrol ihracatının yüzde 60'tan fazlasını oluşturuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading