Yandex Metrica

Libya Başbakanı'na suikast girişimi! Türkiye destekli Dıbeybe'yi öldürmek istediler

Libya Başbakanı'na suikast girişimi! Türkiye destekli Dıbeybe'yi öldürmek istediler

Son dakika haberi... Türkiye destekli meşrû Trablus hükümetinin başbakanı Abdulhamid Dıbeybe suikast girişiminin hedefi oldu.

Dünya

23.01.2024, 18:47

Libya'da Türkiye destekli Trablus hükümetinin başbakanı Abdulhamid Dıbeybe, suikast girişiminin hedefi oldu. Dıbeybe'nin makam aracına gece geç saatlerde başkent Trablus caddelerinde uzun namlulu tüfekle ateş açıldı. Başbakan Dıbeybe ve şoförü, aracın zırhlı olması sayesinde saldırıdan yara almadan kurtuldu. 

Dıbeybe, CIA devşirmesi darbeci Halife Hafter ile Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akila Salih'in hedefindeydi. Salih, Dıbeybe'yi Libya'da seçimlerin yapılmasını başaramamakla eleştirmiş ve başbakanlık koltuğunun bundan böyle gayrimeşrû olduğunu iddia etmişti. 

Türkiye destekli Dıbeybe ise Libya'da seçimlerin yapılmasını sağlayana kadar görevinin başında olacağı mesajı vermiş ve tehditlere aldırmadığını ifade etmişti. 

Ülkenin doğusunda Hafter destekli Tobruk Meclisi, Dıbeybe'yi yönetimden almak ve yerine yeni bir başbakan atamak üzere bir süredir faaliyet yürütüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading