Yandex Metrica
SON DAKİKA
LGBT lobisinde Fransa başı çekiyor! Uluslararası faaliyet için büyükelçi atadılar

LGBT lobisinde Fransa başı çekiyor! Uluslararası faaliyet için büyükelçi atadılar

Fransa, aile kurumunu hedef alan skandal bir karara imza attı. İlk kez LGBT haklarını savunması için bir büyükelçi atayacak olan Fransa ilk olarak gelecek haftalarda spor örgütleriyle istişarelerde bulunulacağını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 20:05

Fransa'da aile kurumunun direkt olarak hedef alındığı bir karar aldı. Ülkede LGBT haklarından sorumlu bir büyükelçi atandı. 

Söz konusu LGBT hakları için çalışma yapacak ismin ise, 56 yaşındaki Büyükelçi Jean-Marc Berthon olduğu açıklandı. 

Türkiye'ye karşı Fransız-Yunan blokajına NATO Genel Sekreteri tepki gösterdi: Yeni... Haberi Görüntüle

LGBT İÇİN BÜYÜKELÇİ ATADILAR 

Fransa'nın LGBT haklarını savunması için büyükelçiye yüklü bir meblağ ödenek ayırdığı da iddia edilirken, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelere de baskı yapacağı bildirildi. 

Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz Haberi Görüntüle

FRANSA LGBT LOBİSİNDE BAŞI ÇEKİYOR 

Diğer yandan Başbakan Elisabeth Borne, geçtiğimiz yaz yaptığı açıklamada, "eşcinselliğin ve geçiş kimliğin evrensel olarak suç olmaktan çıkarılmasını" sağlamak için Fransa'nın dünya çapında çalışma yapacağını söylemişti. 

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

İLK HEDEFLERİ KATAR 

Jean-Marc Berthon'ın Dışişleri Bakanlığı bünyesinde uluslararası faaliyet göstereceği belirtilirken Katar'ın Dünya Kupası'nda "LGBT propagandasına mahal vermeyeceğini" ilan etmesi sonrası Fransa'dan böyle bir açıklama gelmesi iki ülke arasında gerilimi artıracağı yönünde tespitleri ortaya koyuyor. 

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

KATAR MÜSAADE ETMEYECEĞİZ DEMİŞTİ 

Turnuva ile ilgili sorumluklarını eksiksiz yerine getiren Katar yönetimi, organizasyonla ilgili ülke hukukuna riayet edilmesi gerektiğini belirterek, turnuva esnasında LGBT propagandasına mahal verecek eylemlere müsamaha göstermeyeceklerini, ancak LGBT’lilerin turnuvaya gelebileceğini duyurmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading