Yandex Metrica
SON DAKİKA
Le Figaro: "Fransa, Türkiye'nin SİHA teknolojisine yetişmek istiyor"

Le Figaro: "Fransa, Türkiye'nin SİHA teknolojisine yetişmek istiyor"

Fransa'da yayın yapan Le Figaro gazetesi, Türk üretimi Baykar, Kargu, Anka, Alpagu ve Karayal gibi SİHA'ları manşetine taşıdı. Fransa bu alanda geride kaldı dedi.

Dünya

01.02.2024, 08:58

Fransa’da yayın yapan Le Figaro gazetesi, Türkiye’nin SİHA’larla Libya ve Azerbaycan’da fark yaratmasının ardından Fransa’nın da SİHA teknolojisinde atılımı yapmak istediğini bildirdi.

Son 6 yılın en güçlü fırtınası Dünya'yı vuruyor! Güneş'te şiddetli... Haberi Görüntüle

LİBYA VE KARABAĞ’DA SAVAŞIN SEYRİNİ TAYİN ETTİ

Soykırımcı İsrail BMGK kararını tanımadı: 'İsrail ateşi kesmeyecek' Haberi Görüntüle

Türkiye, 2020 yılı başında SİHA teknolojisiyle Libya’da Darbeci General Halife Hafter’e bağlı milislerin başkent Trablus’a saldırılarına karşı Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) yanında durmuş ve SİHA’ların başarılı operasyonlarıyla UMH güçlerinin Hafter militanlarını püskürtmesine önemli katkı sağlamıştı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Dağlık Karabağ’da yaşanan Azerbaycan-Ermenistan savaşı sırasında ise Bakü yönetiminin Türkiye’den aldığı SİHA’lar, savaşın seyrini tayin etmişti.

Suriye’de ise 2019 yılı sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib’de düzenlediği Barış Kalkanı Harekatı’nda Türk SİHA’ları Esed rejimine bağlı militanlara büyük kayıplar verdirerek, çok sayıda Rus yapımı hava savunma sistemini imha etmişti.

Macaristan Başbakanı Orban'dan NATO uyarısı: 'Savaşa doğru ilerliyoruz' Haberi Görüntüle

BAYKAR, KARGU, ANKA…

Gazze için kritik uyarı: İnsan yapımı bir felaket, halkın yarısı... Haberi Görüntüle

Le Figaro’nun bugün manşetten verdiği haberde, “Fransa, SİHA teknolojisine yetişmeye çalışıyor” ifadeleri kullanılırken, Türk üretimi Baykar, Kargu, Anka, Alpagu ve Karayal gibi SİHA’ların savaşın kaderini tayin ettiğine vurgu yapıldı.

Haberde ayrıca, Husilerin 2019 yılında Suudi Arabistan’a ait ARAMCO tesislerine yönelik saldırısı ile 2020 yılında ABD kuvvetlerinin İran Devrim Muhafızları Kudüs Tugayları Komutanı Kasım Süleymani’yi SİHA’larla öldürmesi örnekleri verildi.

Türk SİHA’larının Azerbaycan ve Libya’da üstlendiği önemli rolün de örnek olarak gösterildiği haberde, Fransa’nın SİHA teknolojisine yetişmek için çalıştığını ve 2025 yılına kadar binlerce insansız uçak üretmek istediği kaydedildi.

İşgal ordusu Gazze'de bir evi hedef aldı: Çok sayıda sivil... Haberi Görüntüle

DASSAULT FİRMASI’NIN GAZETESİ

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi... Haberi Görüntüle

Öte yandan, Le Figaro gazetesinin Fransa’nın en büyük savunma sanayii şirketi Dassault tarafından finanse edildiği biliniyor.

Raphale savaş uçaklarıyla dünya çapında önemli ses getiren Dassault’nun Türk SİHA’larından övgüyle bahsetmesi Türkiye’nin savunma alanında SİHA’lara yaptığı yatırımların dünyadaki yankısına dair önemli bir veri olarak gösteriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading