Yandex Metrica

Lavrov: Türkiye, Karabağ'da üzerine düşeni yapıyor

Lavrov: Türkiye, Karabağ'da üzerine düşeni yapıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Karabağ'daki ateşkeste üzerine düşeni yaptığını söyledi. ABD yönetimine ise mesaj gönderdi.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki ateşkesin durumu, ABD ile yaşanan gerilimler ve Çin ile ticari ilişkilere dair açıklamalar yaptı.

Açıklamasında, Dağlık Karabağ’daki durumu yakından takip ettiklerini belirten Lavrov, “Türkiye, ateşkes konusunda üzerine düşeni yapıyor” dedi.

Çin ile ticarette yerli para istiyoruz

Lavrov, Filistin’deki son duruma da değindiği açıklamada, “İsrail ve Filistinli liderleri müzakereler için Moskova’da ağırlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Çin ile olan ticari ilişkilere de değinen Lavrov, “Çin ile ticari ilişkilerimizde dolar yerine kendi para birimimizi kullanmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

ABD ile karşılıklı diyaloğa hazırız

Rusya’nın ABD yönetimi ile karşılıklı diyaloğa hazır olduğunu belirten Lavrov, ancak bunun bir zayıflık olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Lavrov, açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacağı bildirilen ancak tarih verilmeyen zirve hakkında da konuştu.

Diyaloğa hazır olduklarını ifade eden Rus Bakan, buna karşılık Biden-Putin arasında yapılacak zirvenin çok büyük bir gelişmeyi beraberinde getireceğini düşünmediklerini aktardı.

ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını “gayrimeşru” olarak niteleyen Lavrov, Washington yönetiminin Suriye’de çözüm için Rusya ile birlikte çalışmasına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Lavrov, ayrıca, Rusya'nın ABD'deki siber saldırılarla ilişkisi olduğuna dair herhangi bir delil olmadığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Putin ile yakın zamanda görüşeceğini ve kendisine “artık Suriye’deki başı boş tavrınıza göz yummayacağız” diyeceğini ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading