Lapid'den BAE'ye ziyaret
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, önümüzdeki hafta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

İsrail'de yeni kurulan koalisyon hükümetinde Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen Yair Lapid, bugün, resmi twitter hesabı aracılığıyla yayımladığı açıklamada, önümüzdeki hafta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.
Lapid, twitterdaki paylaşımında İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) BAE'nin Tel Aviv Büyükelçisi Muhammed Al-i Hace ile çektiği samimi bir fotoğrafı paylaştı.
Hace ile Knesset'te bir araya geldiğini belirten Lapid, "Önümüzdeki hafta ikili ilişkileri güçlendirmek için BAE'ye gideceğim" ifadelerini kullandı.
التقيت اليوم في الكنيست بسفير الإمارات العربية المتحدة في إٍسرائيل محمد آل خاجة.
— יאיר לפיד - Yair Lapid???? (@yairlapid) June 21, 2021
سأقوم الأسبوع المقبل بزيارة رسمية أولى إلى الإمارات من أجل تعزيز العلاقات بين بلدينا وشعوبنا. pic.twitter.com/Bo2Ff5TX8J
BAE ile İsrail, 2020 yılında ilişkilerini normalleştirdiğini ve karşılıklı olarak Büyükelçi atadığını ilan etmişti.
Lapid'in bu ziyareti, normalleşmeden bu yana bir İsrailli yetkilinin BAE'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olacak.
İsrail'de geçtiğimiz hafta yeni hükümetin göreve başlamasının hemen ardından twitterda bir video yayımlayan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed Al-i Nahyan, eski İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi'ye övgüler düzerek, bundan sonra birlikte çalışamamaktan duyduduğu üzüntüyü dile getirmişti.
İsrail-BAE sağlık alanında protokol imzaladı
Öte yandan, İbranice yayın yapan KAN televizyonu, İsrail Hasta Yardım Fonu (CLALİT) ile BAE Sağlık Bakanlığı ile bir işbirliği protokolü imzaladığını bildirdi.
Protokolle birlikte her iki taraf arasında sağlık malzemeleri ve teknolojileri konusunda yardımlaşma olacak.