Yandex Metrica

Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ortak toplantı düzenledi: 'Birlikte Avrupa yolundayız'

Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ortak toplantı düzenledi: 'Birlikte Avrupa yolundayız'

Arnavutluk ve Kuzey Makedonya Üsküp'te ortak hükümet toplantısı düzenledi. Toplantıya Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama başkanlık yaparken Kovaçevski, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'nın arasının hiç bu kadar iyi olmadığını ve Avrupa yolunda birlikte ilerlediklerini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:15

Kuzey Makedonya ve Arnavutluk hükümetleri, Üsküp'teki Kuzey Makedonya Hükümet binasında ortak hükümet toplantısı düzenledi. Toplantıya Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama başkanlık yaptı.

Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski, iki ülkenin işbirliği ile enerji krizinin zorluklarıyla mücadele ettiklerini söyledi ve "Avrupa yolunda birlikteyiz." dedi.

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

'BALKANLAR GERİYE DÖNÜK POLİTİKALAR TARAFINDAN REHİN ALINDI'

Kovaçevski, iki ülkenin dostluklarını geliştirmekiçin neler yapabileceklerini konuşmaktan mutlu olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Edi ile o kadar sık ​​iletişim kuruyoruz ve bakanlıklarımız ve kurumlarımız arasındaki işbirliği iki ülke arasında o kadar yakın ki, bugün burada hepimizin evde olduğu hissine kapılıyorum. Bu da harika bir duygu, çünkü kısa bir süre önce tüm Balkanlar’ın geriye dönük politikalar tarafından rehin alındığını hepimiz hatırlıyoruz.

Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu: İşte ele alınacak konular... Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu:... Haberi Görüntüle

'BİRLİKTE HER ZAMAN DAHA FAZLASINI YAPABİLECEĞİMİZ ÇOK AÇIK'

Balkan devletlerini bir bütünün parçası olarak görmek ve ortak bir Avrupa geleceği doğrultusunda hareket etmek için vizyona ihtiyaç olduğunu söyleyen Kovaçevski, "Birlikte, her zaman daha fazlasını yapabileceğimiz çok açık. Bu nedenle, birkaç kısa yıl içinde, ilerleme için samimi siyasi irade sayesinde, hayal edebileceğimizden çok daha fazlasını başardık." dedi.

Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Haberi Görüntüle

'ARNAVUTLUK VE KUZEY MAKEDONYA'NIN ARASI HİÇ BU KADAR İYİ OLMADI'

Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'nın arasının hiç bu kadar iyi olmadığını söyleyen Kovaçevski "İki komşunun nasıl işbirliği yapabileceğinin ve yapması gerektiğinin bir örneği olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading